Activiteiten 2018

Wijding boekentassen op 15 september in Stokrooie

 

Op zaterdag 15 september is er om 19u een gezinsviering in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie. Tijdens deze viering worden de boekentassen gewijd van de leerlingen, directie, leerkrachten en van iedereen die dit wil… 

Na de viering is er een gezellig samenzijn met een tas koffie of iets fris.

Tekst en foto: Theo Vallons

15 augustus openluchtmis kapel Hamelheide

 

Naar jaarlijks gewoonte is op OLV Hemelvaartsdag een openluchtmis aan de kapel Hamelheide in Stokrooie. ’s Morgens vroeg was het wel grijs maar het bleef droog.

 

Ongeveer 250 mensen woonden de misviering bij. Pastoor Gerard Janssens en Willy Polders gingen de viering voor. Onder leiding van Myriam Bortels en enkele leden van het zangkoor werden gepaste Marialiederen gezongen ter ere van OLV van Altijddurend Bijstand.
Tijdens de offerande waren enkele mensen bereid de gaven naar het altaar te brengen. Na de viering konden de mensen nog enkele souvenirs van de kapel aanschaffen. Bij het naar huis gaan kregen iedereen een kaarsje mee.   

Tekst en foto's: Theo Vallons

Openluchtmis kapel Hamelheide Stokrooie op 15 augustus

 

Op woensdag 15 augustus ter gelegenheid van OLV Hemelvaart is er om 10.45u een openluchtmis aan de kapel Hamelheide in Stokrooie. Dit betekend dat in de voormiddag de kapel niet te bereiken zal zijn met de auto. Er is parking voorzien langs de weg (Goorstraat). Voor personen die minder mobiel zijn zullen er voldoende rolstoelen beschikbaar zijn. Voor de fietsers zijn er fietsenrekken voorzien aan het kapel. 

 

Tekst en foto: Theo Vallons

Regio Hasselt-West naar Scherpenheuvel

Elk jaar vertrekken we op bedevaart naar Scherpenheuvel uit de regio Kermt, Spalbeek, Stokrooie en Tuilt. Ook dit jaar weer en niet alleen de leden maar ook het mooie lenteweer was van de partij.

 

In Scherpenheuvel werd een programma uitgewerkt met keuze van de Rozenkrans of Mariabezinning in de Pelgrim. Daarna was er koffie en taart voorzien. Als afsluiting kwamen we allemaal bij elkaar in de Mariahal voor de Eucharistieviering.

 

De viering werd voorgegaan door Pastoor Gerard Janssen en opgeluisterd door de zangkoren en de fanfare van Kermt. 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen
Vanmorgen heeft de politie 7 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar witwassen en onwetttige aandeelhouderconstructies bij voetbalclub Moeskroen. Dat schrijft De Standaard en bevestigt het federaal parket. Het parket benadrukt dat dit dossier losstaat van het voetbalschandaal rond onder meer makelaar Veljkovic.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter