Werken Sint-Amandusstraat (update februari 2009)

In de Sint-Amandusstraat zijn in de laatste week van januari grondwerken gestart door de aannemers Ooms uit Kermt en de Lummense Wegenbouw. Het is de bedoeling om het voetpad, vanaf  waar ze vorig jaar gestopt zijn, aan beide zijden verder aan te leggen tot het einde van de straat. Door de vrieskou zijn de werken stilgelegd.
Er komt eerst tussen het fiets- en voetpad een betonnen borduur. Het ongeveer 1,50 m brede voetpad wordt daarna verder afgewerkt met klinkers.  De bewoners van de Sint-Amandusstraat moeten, net zoals vorig jaar tijdens de rioleringswerken, nog even geduld uitoefenen.
Met onze basisschool De Startlijn in de straat is een goed fiets- en voetpad zeker geen overbodige luxe.

Tekst: Theo Vallons

 

Update werken Sint-Amandus & Waterstraat (23 september)

Begin mei werden In de Sint-Amandusstraat en de Waterstraat door de firma Gemoco uit Bilzen de werkzaamheden gestart voor het aanleggen van een gescheiden (dubbele) riolering. Op dit ogenblik is men bezig met de afwerking. In de St-Amandusstraat worden klinkers gelegd, in de Waterstraat worden de kanten vlak gemaakt om nadien gras in te zaaien. Als alles mee zit zullen de werkezaamheden voltooid zijn begin oktober. Het zal voor de bewoners van de St-Amandusstraat en de Waterstraat een heel opluchting betekenen en vanaf dan behoort de omleiding tot het verleden.

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Werken St-Amandusstraat en Waterstraat

In de Waterstraat en de Sint-Amandusstraat komt een dubbele riolering en nieuwe asfaltweg. Sinds begin mei 2008 zijn de werkzaamheden gestart. Momenteel zijn beide straten afgesloten voor het verkeer. Het einde van de werken is gepland voor einde oktober.

Foto's: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Eerste en tweede golf vergelijken, kan dat? Van Gucht: "Toen testten we alleen hele zieke mensen, nu ook veel anderen"
In de periode van 24 tot 30 juli zijn er in ons land gemiddeld 491 coronabesmettingen per dag bij gekomen. Dat is de zoveelste stijging op rij. Maar kunnen we de cijfers van de eerste en tweede golf wel vergelijken? "Toen testten we alleen heel zieke mensen, nu ook jongeren, reizigers die terugkeren, mensen die in contact gekomen zijn met iemand die besmet is... Dat is nodig", zegt viroloog bij Sciensano Steven Van Gucht. Wereldwijd zijn nu al meer dan 18 miljoen mensen besmet geraakt met het verraderlijke virus. Volg alle updates in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter