Herstelwerken voor Tuyltermolen

Samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), afdeling Operationeel Waterbeheer heeft het ANB een groot beekherstelproject uitgewerkt voor de site rond Herkenrode. Het Demerpeil zal plaatselijk opgestuwd worden naar het historisch peil van 26,50 m TAW. De grachten rond het abdijcomplex worden daardoor opnieuw watervoerend en de Tuyltermolen zal weer kunnen werken als molen. Hierdoor moet er uiteraard ook gewerkt worden aan de kaaimuren van de molen, de bruggen, een bypass voor vissen, enz. Tegen de snelweg komen twee grote vijvers. In de vallei ten noorden van de Demer worden depressies verder uitgediept ten voordele van doortrekkende watervogels. Vandaar de gronddepots die momenteel vanaf de weg zichtbaar zijn. De rest van het project wordt volgend jaar uitgevoerd.
 
Info: Tom Hoebrechts
Beheerder regio West-Limburg
Agentschap voor Natuur en Bos Limburg

Foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Testcapaciteit voor corona stijgt tot ruim 10.000 per dag, regering voorziet ook 20.000 testen voor woonzorgcentra
De testcapaciteit in ons land is gestegen tot meer dan 10.000 per dag. Dat meldt bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD) in een persbericht. Specifiek 20.000 testen worden voorzien voor de woonzorgcentra. Verder zijn er vandaag opnieuw 503 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal stabiliseert al een aantal dagen. "Goed nieuws", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Maar we moeten volhouden. Geniet dus van het mooie weer, maar nodig geen mensen uit."
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter