Herstelwerken voor Tuyltermolen

Samen met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), afdeling Operationeel Waterbeheer heeft het ANB een groot beekherstelproject uitgewerkt voor de site rond Herkenrode. Het Demerpeil zal plaatselijk opgestuwd worden naar het historisch peil van 26,50 m TAW. De grachten rond het abdijcomplex worden daardoor opnieuw watervoerend en de Tuyltermolen zal weer kunnen werken als molen. Hierdoor moet er uiteraard ook gewerkt worden aan de kaaimuren van de molen, de bruggen, een bypass voor vissen, enz. Tegen de snelweg komen twee grote vijvers. In de vallei ten noorden van de Demer worden depressies verder uitgediept ten voordele van doortrekkende watervogels. Vandaar de gronddepots die momenteel vanaf de weg zichtbaar zijn. De rest van het project wordt volgend jaar uitgevoerd.
 
Info: Tom Hoebrechts
Beheerder regio West-Limburg
Agentschap voor Natuur en Bos Limburg

Foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Europese top eindigt zonder akkoord over meerjarenbegroting, compromis van Europees president Michel niet goedgekeurd
De Europese leiders hebben geen akkoord bereikt over de meerjarenbegroting van de Europese Unie. Sinds gisterenmiddag zaten de Europese staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel. Ze onderhandelden er over de "Europese meerjarenbegroting", dat is het budget dat de Europese Unie ter beschikking heeft voor de komende zeven jaar. De Europese begroting moet door de 27 lidstaten unaniem worden goedgekeurd. Er zal een van de komende weken een nieuwe top worden georganiseerd. "Maar we moeten slagen en we moeten doorgaan", reageerde Europees president Charles Michel na afloop.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter