Opendeurdag Abdij Herkenrode op zondag 29 maart 2015

Na jaren van restauratie- en herbestemmingswerken, is de site vanaf zondag 29 maart volledig klaar.

Onder de noemer 'Herkenrode Ontluikt' open de site op die dag voor het grote publiek.

Rondleidingen, een nieuw kunstwerk, kinderactiviteiten, een wandeling op het afgewerkte domein en natuurlijk een Herkenrodebier op het terras: het zal die dag duidelijk worden dat Abdijsite Herkenrode een plek is om regelmatig naar terug te keren.

Inkom opendeurdag Abdij Herkenrode is gratis.

Zondag 29 maart, 10u - 18u

www.abdijsiteherkenrode.be


Tekst en foto's: Theo Vallons 
Info: Stad Hasselt

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Het nieuwe seizoen 2012 Abdijsite Herkenrode

Vanaf 1 februari 2012 worden de poorten van het Bezoekingscentrum en het belevingscentrum in de Abdij Herkenrode terug opengesteld voor het publiek.

 

Elke tweede zondag van de maand organiseert Toerisme Hasselt een geleid bezoek aan het Belevingscentrum. Het bezoek start om 14 uur aan het Bezoekersonthaal en duurt 90 min.

 

Openingsuren:

Het Belevingscentrum: van dinsdag tot zondag 10 tot 17uur.

De Inspiratietuinen: (1 april tot 31 oktober) van dinsdag tot zondag van 10 tot 17uur.

 

Meer informatie: www.herkenrode.be
Tekst en foto: Theo Vallons 

 

 

Hoogste bezoekersaantal ooit op abdijsite Herkenrode

In 2011 werden 118.113 bezoekers geteld op de Abdijsite Herkenrode. Een stijging van ruim 15.000 personen t.o.v. 2010 en het hoogste aantal ooit. Ter vergelijking: 10 jaar geleden, in 2001, telde men nog maar 7.850 bezoekers. Een groot deel (33%) van dit aantal werd gerealiseerd door de wandelaars en fietsers die de site in hun traject opnemen. Gelegen tussen knooppunt 94 en 95 van het Limburgse fietsroutenetwerk vormt de site een ideaal rustpunt voor een fietstocht rond Hasselt. Het feit dat de dreven rond de site omgevormd zijn tot aangename wandelpaden, speelt hierin ook een belangrijke rol.

 

Een aantal evenementen waren de andere grote publiekstrekkers: de 6de editie van de Très Chic Lifestyle Happening, het Bierfeest Herkenrode, De smaak van abdijproducten en het Openingsweekend voor het nieuwe Bezoekersonthaal en het Belevingscentrum.

 

Het Belevingscentrum, dat half september geopend werd en het verhaal van de abdij vertelt, lokte in de eerste maanden van haar opening 7.658 bezoekers. De Inspiratietuinen, de nieuwe naam voor de kruidentuin, werden in het voorbije tuinseizoen door 13.312 personen bezocht.

 

Het Belevingscentrum neemt je mee op een reis door de tijd en brengt meer dan 800 jaar geschiedenis op en rond Herkenrode en dit op een hedendaagse en interactieve wijze. De bezoekers zijn enorm enthousiast en dat brengt heel wat mond-aan-mond-reclame met zich mee, vertelt Karolien Mondelaers, voorzitter van vzw Abdijsite Herkenrode. Deze trekpleister, die het ook bij slecht weer goed doet, zal in combinatie met de Inspiratietuinen de Abdijsite Herkenrode de komende jaren nog verder op de cultuur-toeristische kaart zetten. Ook de organisatie van een aantal gerichte publieksactiviteiten moet hiertoe bijdragen. Het streefdoel van 150.00 bezoekers op jaarbasis moet dus haalbaar zijn, besluit een trotse voorzitter.

 

Ook de nieuwe samenwerkingsvorm tussen de Stad Hasselt, Erfgoed Vlaanderen en Vzw Herkenrode, de zogenaamde EVA Abdijsite Herkenrode vzw, die ook bijgestaan wordt door Agentschap Natuur en Bos en Limburg Sterk Merk, komt op kruissnelheid. Zo zal, mits goedkeuring door de gemeenteraad, de gedetailleerde samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Hasselt en de Abdijsite Herkenrode, eerstdaags een feit zijn.

 

 

Info: Stad Hasselt - 23/01/2012 
Foto: Jolien Vallons 

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Franse president Macron sluit sturen van westerse troepen naar Oekraïne in de toekomst niet uit
De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van westerse troepen naar Oekraïne niet uit. "Er is voorlopig geen consensus over, maar we mogen in de toekomst niets uitsluiten", zei hij na een Europese top over steun aan Oekraïne. Een 15-tal landen gaat wel een "munitiecoalitie" vormen om munitie aan te kopen voor Oekraïne.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter