Wandelroutes zijn aangepast in en rond Abdij Herkenrode

Het Regionaal landschap lage Kempen heeft veel nieuwe wegwijzerpalen ingeplant in en rond Abdij Herkenrode. De palen zijn gekenmerkt in 4 verschillende wandel afstanden.
De wandelroutes zijn aangepast, de langste afstand verbindt de Wijerroute. De nieuwe wandelroutes kunt u krijgen in het infocentrum van Herkenrode.  

Tekst en foto: Theo Vallons

Met wijk Stokrooie naar Herkenrode op 13 juli

Samen met de buren er op uittrekken heeft succes. Dit bleek al uit het project wijkcinema de voorbije jaren. ‘Maar liefst  11.000 Hasselaren gingen in op de uitnodiging om op een zondag samen met mensen van hun wijk een filmnamiddag te beleven in Kinepolis’ vertelt burgemeester Herman Reynders.

Nu is het tijd voor een vervolg hierop. Alle Hasselaren zullen in de periode 2008-2009 een uitnodiging ontvangen voor een bezoek samen met hun wijkbewoners aan de abdij van Herkenrode. Deze ooit rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden, ligt mooi omringd door een groot natuurgebied.

Dit is niet alleen een mooie kans om met een gids het interessante verleden van de abdij te (her)ontdekken, het is ook de ideale gelegenheid om de banden met de buren nog eens aan te  halen.


Programma
10.00 uur is er een verwelkoming.
10.15 uur start het bezoek aan de abdij. Op verschillende locaties zijn er gidsen die uitleg geven. Iedereen kan het bezoek op eigen tempo doen.
11.45 Receptie aangeboden door de Stad Hasselt. 

Stokrooie wordt samen met Tuilt uitgenodigd op zondag 13 juli 2008.

Inwoners van Stokrooie dienen zich aan te melden bij het eerste infopunt aan het poortgebouw. Vooraf reserveren is niet nodig. Deze uitnodiging is gratis.

In plaats van met de auto naar Herkenrode te rijden kunnen inwoners van Stokrooie ook "binnendoor" wandelen via het wandelpad / fietsroute (knooppunt 95) dat begint net tegenover het Ontmoetingscentrum in de Sint-Amandusstraat. Je kan de parking van het ontmoetingscentrum gebruiken. Vanuit Stokrooie kan je gemakkelijk via een rustige weg wandelen naar de Abdijsite Herkenrode.

Voor meer informatie:
tel Stad Hasselt - 011/23 90 42

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Nederlandse premier Rutte over snelheidsverlaging van 130 naar 100 km/u: "Dit is een rotmaatregel"
De Nederlandse premier Mark Rutte noemt de beslissing om de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen te verlagen naar 100 km per uur, een "een rotmaatregel". Maar tegelijk benadrukt hij hoe belangrijk het is. De snelheidsbeperking is een van de stappen die de overheid zet om het teveel aan stikstof in Nederland te verhelpen.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter