Sneeuw in Stokrooie 2015

Bij het opstaan zaterdagmorgen 24 januari was het buiten één wit sneeuwtapijt. Onze eerste sneeuw voor dit jaar, gaan wij dan toch echte winter krijgen? Als we de weerberichten mogen geloven zal de sneeuw maar enkele dagen liggen blijven. Ik profiteer ervan en trek mijn laarzen aan en geniet.

Later vandaag hoorde ik van de weerman dat wij volgend weekend opnieuw sneeuwbuien mogen verwachten.

Stappend in voetsporen baan ik mij een weg en maak wat winterfoto’s. 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Winterlandschap in Stokrooie 2012

Koning Winter heeft zijn intrede gedaan. Vele dachten dat de winter zou voorbijgaan zonder veel vrieskou en sneeuw, niets is minder waar. Iedereen was gewaarschuwd van zondag op maandag zou het gaan sneeuwen in het noordoosten van het land. Voor deze week blijft de vrieskou voortduren tot zelfs ‘s nachts diep onder nul en in de dag juist boven het vriespunt of ook onder nul.

 

De wandellaars konden hun hart ophalen met een stevige wandeling in een landschap bedekt met een laagje verse sneeuw. Hierbij enkele sneeuwlandschap-plaatjes in ons natuurgebied de Groene-Delle en omstreken. (31/01/2012)

 

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog: WHO verandert geweer van schouder en raadt iedereen aan neus- en mondmaskers in het openbaar te dragen
De Wereldgezondheidsorganisatie raadt nu toch aan om neus- en mondmaskers in het openbaar te dragen. Daarmee verandert de WHO het geweer van schouder. Vandaag komt de "superkern" (de tien partijen die de regering-Wilmès volmachten hebben gegeven + de top van de federale regering) opnieuw bijeen in Hertoginnedal. Op tafel ligt de verlenging van de huidige coronamaatregelen én een nieuw financieel steunpakket, met focus op de horeca, onze koopkracht en de ziekenhuizen. En de dagelijkse corona-cijfers zijn (over het algemeen) opnieuw in dalende lijn. Volg al het coronanieuws in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter