Operatiezaal klaar met steun van Stokrooie

Stokrooie steunde het project van Artsen zonder Vakantie gedurende vier jaar om een operatiezaal te bouwen in Kananga (Congo). Gedurende vier jaar heeft Stokrooie tijdens de vastenperiode mede project-dokter Dierickx gesteund.
Dokter Dierickx, werkzaam in het Jessa Ziekenhuis campus Virga Jesse, was erg bekommerd om de inwoners van Kananga. Elk jaar vertrok dokter Dierickx met enkele vrijwilligers naar Kananga om in preventieve omstandigheden mensen te opereren. Het was de bedoeling de mensen opnieuw te leren lopen. In afwachting van een nieuw operatiezaaltje, heeft dokter Dierickx plaatselijk enkele dokters opgeleid. Nu is het zo ver, het operatiezaaltje wordt in gebruik genomen, mede dankzij de sponsors uit Stokrooie.

 

Dokter Dierickx heeft in een foldertje met enkele foto's een overzicht gemaakt zodat iedereen kan zien dat de opbrengst nuttig besteed werd. 

 

Tekst: Theo Vallons

 

Dank aan de sponsors - operatiezaal klaar
dankaandesponsors.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB

Stokrooie steunt Artsen Zonder Vakantie

Op 27 juni 2008 is het parochieteam van Stokrooie de collectes tvv welzijnszorg van het jaar 2007 en 2008 persoonlijk gaan afgeven bij dokter Carl Dierickx. Het ging om een bedrag van 1000 €. Het was lang zoeken en wachten voordat er een geschikte datum gevonden was. Dokter Carl Dierickx vertelde tijdens ons bezoek uitgebreid over zijn project in Kananga (Congo) en toonde veel foto’s.

Even dokter Carl Dierickx voorstellen
In zijn dagelijks leven is hij als orthopedisch chirurg werkzaam in het Virga-Jesseziekenhuis in Hasselt. In zijn vrije tijd werkt hij in de organisatie” Artsen-Zonder-Vakantie” waar hij mede oprichter is van het ziekenhuis in Kananga, een project dat stilaan naar het einde gaat.

Hierbij zijn dankbrief gericht aan de parochianen van Stokrooie:


Beste
Dank voor het werk dat u al gedaan hebt en dank aan de parochianen die al twee jaar deze collectes hebben gevuld voor het project Kananga OK. Ik ben dan ook zeer vereerd dat u deze gelden opnieuw aan ons project schenkt. Het operatiekwartier is bijna klaar. Vorige maand heeft het Belgische leger onze generator een autoclaaf en al het chirurgisch materiaal in Kananga afgeleverd.
Na de vakantie van Mia Dammans zal het geïnstalleerd worden (Mia is mede helpster van dokter Dierickx die instaat voor de straatkinderen in de regio) .
Ikzelf ga de laatste week van november 2008 naar Kananga om het operatiezaaltje functioneel startklaar te maken. Enkele dingen zoals meubilair e.d. moeten nog aangeschaft worden.

Tot horen

Vriendelijke groeten en bij voorbaat dank
Carl Dierickx

www.azv.be

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Hilde Reniers

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie