Stroomonderbreking Stokrooie op 4 februari 2021

Stroomonderbreking in Stokrooie (04/02/21 - 08:00u)

Op donderdagmorgen 4 februari rond 5 uur was er een stroomonderbreking in Stokrooie. Niet enkel in het hele gebied van Stokrooie lag de elektriciteit uit maar ook in een aantal straten in buurtgemeenten Bolderberg en Zonhoven. 

 

Update door Fluvius:

De oorzaak was een kabeldefect (iets met een mof in de grond) op het middenspanningsnet (10 kvA). Het defect is bij Fluvius binnengekomen om 4u21 en was definitief opgelost om 6u41. Dat betekent niet dat iedereen zo lang zonder stroom is geweest. Er is geleidelijk heringeschakeld.

Er is geen link met de andere stroomonderbrekingen in Zolder en Zonhoven. Dat waren andere oorzaken.

Nachtelijke stroomonderbreking in Stokrooie

Woensdagnacht 31 september 2020 is in de elektriciteitscabine in de Paalsteenstraat een van de transformatoren uitgevallen. Dat zorgde maar voor een stroomonderbreking van een paar minuutjes omdat de systemen van Fluvius in staat zijn om zelf te herstarten.

Enkel de lijn naar Kuringen (Stokrooie) had ter plaatse een technische ingreep van een technicus van wacht nodig, waardoor de stroom daar wat langer uit is geweest. Maar inmiddels is alles weer helemaal hersteld.

Info en foto: Fluvius

Stroompanne in Stokrooie

Woensdagavond 20 november 2013 zijn er problemen geweest met de stroombevoorrading in de Kuilbergstraat, Goorstraat en Schotelstraat in Stokrooie. Uit die straten heeft Infrax diverse meldingen gekregen, waarvan de eerste om 17u51. 

"Oorzaak was een ondergrondse kabelfout. Dat betekent dat er ergens een kabel het begeven heeft. Wanneeer dat gebeurt herschakelen wij om de fout maximaal te isoleren en iedereen terug van stroom te voorzien, een aantal mensen heeft daarom vrij snel opnieuw stroom" aldus Jos Liebens, Manager Communicatie bij Infrax. "De volledige buurt was terug onder spanning om 20u35. Er zijn twee techniekers ter plaatse geweest."

 

Tekst: Marc Deferme
Foto: Infrax

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Franse president Macron sluit sturen van westerse troepen naar Oekraïne in de toekomst niet uit
De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van westerse troepen naar Oekraïne niet uit. "Er is voorlopig geen consensus over, maar we mogen in de toekomst niets uitsluiten", zei hij na een Europese top over steun aan Oekraïne. Een 15-tal landen gaat wel een "munitiecoalitie" vormen om munitie aan te kopen voor Oekraïne.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter