Tentoonstelling 150 jaar Sint-Vincentius

Sint-Vincentiusvereniging Kuringen bestaat 150 jaar. Ze vieren dit tijdens het weekend van 19 & 20 maart met een doorlopende tentoonstelling in het Prinsenhof Kuringen. 

Stokrooie Droomfeest schenkt € 150 aan Sint-Vincentius

Het Stokrooie Droomfeest van zondag 8 september was een meevaller. Er namen liefst 103 personen deel aan de geleide wandeling naar de gerestaureerde Tuyltermolen en achteraf aan de Pannenkoekenslag. Er was afgesproken dat de opbrengst zou gaan naar een goed doel. En dit werd de Sint-Vincentiusvereniging van Kuringen-Stokrooie-Tuilt.

 

Enkele dagen voor kerstmis hebben Dirk Iven en Marc Deferme namens  Wijkwerking Stokrooie aan een gelukkige voorzitter Lieve Swennen van Sint-Vincentius Kuringen-Stokrooie-Tuilt het bedrag van 150 Euro overhandigd. 

Voorzitter Lieve Swennen met Dirk Iven (Wijkwerking Stokrooie)
Voorzitter Lieve Swennen met Dirk Iven (Wijkwerking Stokrooie)

Wat is de Sint-Vincentiusvereniging?

De doelstelling van de Sint-Vincentiusvereniging is vrijwillig hulp te verlenen aan hulpbehoevende mensen. Zij trachten zonder onderscheid van ras of godsdienst te helpen in alle omstandigheden waar een menswaardig bestaan in de verdrukking dreigt te komen en waar overheden en andere instanties geen hulp kunnen bieden of waar aanvullende hulp noodzakelijk is. 


Sint-Vincentiusvereniging Kuringen-Stokrooie-Tuilt
Sinds 1872 bestaat deze vereniging al in Kuringen. Momenteel wordt er met 19 vrijwilligers hulp geboden door middel van voedselpakketten, kleding en allerhande steun voor de personen in nood in de deelgmeenten Kuringen, Stokrooie en Tuilt. Rond de Kersttijd, Sinterklaas en Pasen wordt er ook gezorgd dat de kinderen een stukje speelgoed krijgen. 

"Concreet betekent dit in Kuringen-Stokrooie-Tuilt momenteel hulp voor 53 gezinnen, dat zijn zo'n 150 personen" vertelt voorzitter Lieve Swennen. Elk van deze gezinnen kunnen maandelijks een pakket afhalen dat gebaseerd is op eten, drinken, kleding en verzorging. "Wij waken erover dat alle kleding die de gezinnen ontvangen in goede staat is, dat het speelgoed nog werkt en er nieuwe batterijen inzitten, anders hebben de kinderen er weinig aan" aldus Lieve Swennen.

Goederen en overschotten
De Sint-Vincentiusvereniging kan rekenen op heelwat steun, maar toch blijft ook hier het kunnen rekenen op de gulheid van de medemens heel belangrijk.
"Wij kunnen rekenen op de hulp van enkele bedrijven, winkels en de Voedselbank die overschotten beschikbaar stellen voor het goede doel. Dat gaat van vlees en vis, rijst, brood tot conserven en bokalen met groenten. Ook krijgen we heelwat kleding van particulieren aangeboden. Dat laatste is prima, maar we vragen dan wel kleding die nog in goede staat is, geen tot op de draad versleten of beschadigde kleding." 

"En uiteraard is alle financiële steun welkom, die gebruiken we dan om noodzakelijke dingen mee te kopen zoals bv zeep en tandenborstels" zegt Lieve Swennen, terwijl ze ons rondleidt in de magazijnen van de vereninging in Kuringen. "We zijn een groep van 19 vrijwilligers die als een hecht team samenwerkt. We kunnen steeds op elkaar rekenen en op elkaar terugvallen. Dit moet ook wel want discretie staat bij ons absoluut bovenaan in onze vereniging".

 

Stokrooie bedankt ! 
Voorzitter Lieve Swennen bedankte Wijkwerking Stokrooie voor het mooie bedrag. Maar ze bedankte ook de inwoners van Stokrooie die door hun deelname aan het Stokrooie Droomfeest de Sint-Vincentiusvereniging financieel hebben gesteund.  

  

Financiële steun welkom
Om mensen te kunnen helpen zijn er dikwijls financiële middelen nodig. Allerhande zorgen kunnen dan vlotter worden georganiseerd dankzij de steun van de schenkers. Alle giften zijn welkom. 

BE32 7451 2100 0802
BIC KREDBEBB
t.n.v. Sint-Vincentiusvereniging Kuringen-Stokrooie-Tuilt

 

Ken jij personen in nood in je omgeving? 

Als je in je omgeving personen kent die in nood verkeren, dan kan je dat op discrete manier melden aan de leden van de Sint-Vincentiusvereniging. Zij zorgen dan voor de rest!

 

Contact
Sint-Vincentiusvereniniging Kuringen-Stokrooie-Tuilt
Centrum ''t gebaar'
Crutzenstraat 94

3511 Kuringen 

tel: 011/251228

 

Het centrum is open elke dinsdag tussen 14 en 17 uur

 

Tekst en foto's: Marc Deferme

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Aantal kankerdiagnoses in ons land lag nooit zo hoog, overlevingskansen wel sterk gestegen
Meer dan 78.400 Belgen hebben vorig jaar te horen gekregen dat ze kanker hadden. Het aantal diagnoses in ons land lag nog nooit zo hoog. Tegelijk daalt het aantal mensen dat sterft aan kanker. En de overlevingskansen bij bepaalde kankers zijn, onder meer dankzij verbeterde behandelingen, sterk gestegen.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie