Hommage aan onze witte eend

Onze witte eend is niet meer! 

Meer dan tien, vijftien jaar had hij zijn vaste stek aan de brug van Stokrooie. 

Hij was door iedereen geliefd en groeide langzaamaan uit tot "onze witte."

Steevast zat hij naast de vissers aan de kant van het kanaal of kwam hij aangespurt voor een lekker hapje want hij kende zijn volk! 

Kwak, kwek, Kwekkie , onze witte....... zijn maar enkele van de vele roepnamen die hij had! Hoe geliefd hij was bleek uit de bezorgdheid van velen toen hij de eerste maal ziek was in september 2013. Hij werd met botulisme binnengebracht in het natuurhelpcentrum van Opglabeek. Gelukkig herstelde hij snel en kon hij na twee weken terug naar zijn vertrouwd stekje aan het kanaal! 

Alles ging heel goed tot hij er vorige week zwakjes uitzag en hij tijdens een verblijf van een week in Opglabeek plots verslechterde! Hij is gestorven van ouderdom. 

Onze witte is niet meer!  

Dank aan het hele team van Het natuurhelpcentrum dat alles gedaan heeft om hem terug op te krikken.

Tekst en foto: Diana Elens

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Lopertje (vrijdag, 30 januari 2015 10:30)

  Hoe spijtig... Ik ben deze week terug beginnen lopen, na 4 maanden en ik miste hem al aan het kanaal... Nu weet ik waarom... Spijtig.

 • #2

  Diana (vrijdag, 30 januari 2015 17:59)

  Hallo lopertje

  We hebben onze dorpstroetel een mooi plekje in onze tuin gegeven
  Dank je wel voor je mooie commentaar!


 • #3

  Laura (zondag, 01 februari 2015 09:48)

  Ik had zo'n stil vermoeden..... maar hoopte toch nog dat ze maar effe weg was. Wij gaan onze "witte" missen! Het eerste wat wij deden als we aan het kanaal voorbijreden, was kijken of onze witte er was. Lekkere droge broodjes werden steevast speciaal voor haar (zijn) en gevolg bewaard. Bedankt Diana ook voor jouw goede zorgen!
  Bedankt Diana voor de goede zorgen

 • #4

  Diana (zondag, 01 februari 2015 12:37)

  Hallo Laura,

  Het was een tof beest en we waren met velen om een oogje in het zeil te houden.Daarom wou ik ook langs deze laten weten dat hij er niet meer was. Dank je wel voor je lieve reactie

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Franse president Macron sluit sturen van westerse troepen naar Oekraïne in de toekomst niet uit
De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van westerse troepen naar Oekraïne niet uit. "Er is voorlopig geen consensus over, maar we mogen in de toekomst niets uitsluiten", zei hij na een Europese top over steun aan Oekraïne. Een 15-tal landen gaat wel een "munitiecoalitie" vormen om munitie aan te kopen voor Oekraïne.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter