De Boezeroenen organiseren internationaal volksdansfestival

Voor de 31ste maal al wordt Hasselt de ontmoetingsplaats voor volksdansers en -muzikanten uit alle windstreken. Het Internationaal Folklorefestival Hasselt belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden van zang, dans en muziek.

Folkloregroepen uit verschillende hoeken van de wereld zullen het publiek laten genieten van de rijke volkscultuur van hun land. Dit jaar verwelkomen we groepen uit Mexico, Nederland, Rusland, Servië, Spanje en Vlaanderen.

Het Internationaal Folklorefestival Hasselt is een modern, jeugdig en kleurrijk festival dat traditionele volksdans en -muziek op een eigentijdse manier aan een breed publiek wil tonen. De organiserende volkskunstgroep ‘De Boezeroenen’ nodigt u van harte uit om u te laten onderdompelen in een sfeer van dans, zang, muziek en vriendschap.

De festivalvoorstellingen hebben plaats in de festivaltent in Kuringen-centrum (Hasselt), op vrijdag 14/8 (20u), zaterdag 15/8 (15u) en zondag 16/8 (15u). Op maandag 17/8 is er onze workshop internationale kinderdans door (13u30) en een extra voorstelling voor senioren (15u).


Info: Bieke Jongen
Foto's De Boezereroenen

Gastgezinnen gezocht in augustus

Van 14 tot 17 augustus 2015 organiseert Volkskunstgroep De Boezeroenen uit Kuringen het Internationaal Folklorefestival Hasselt. Hiervoor nodigen zij o.a. folkloregroepen uit Rusland en Servië uit, die gedurende die week bij gastgezinnen verblijven.

De Boezeroenen zijn nog op zoek naar een aantal gastgezinnen om deze buitenlandse dansers en muzikanten een week onderdak te geven!


Geïnteresseerd om je huis open te stellen voor een aparte, onvergetelijke culturele ervaring en om het Internationaal Folklorefestival Hasselt van zeer dichtbij mee te maken? Neem vrijblijvend contact op via boezeroenen@hotmail.com of tel. 011-25 49 62 (Gijbels-Van Genechten).


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Workshop internationale folkloredans voor kinderen

In het kader van het Internationaal Folklorefestival Hasselt zal er op maandag 17 augustus ’15 om 13u30 een workshop internationale folkloredans voor kinderen doorgaan. Alle kinderen zijn welkom in de grote festivaltent achter de kerk in Kuringen-centrum om de beentjes te komen losgooien voor enkele eenvoudige dansjes uit o.a. Rusland, Servië, …!

Deelname is gratis.

Meer info: boezeroenen@hotmail.com / www.folklorefestivalhasselt.be


Tekst: Bieke Jongen
Foto's: folklorefestival.be

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Franse president Macron sluit sturen van westerse troepen naar Oekraïne in de toekomst niet uit
De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van westerse troepen naar Oekraïne niet uit. "Er is voorlopig geen consensus over, maar we mogen in de toekomst niets uitsluiten", zei hij na een Europese top over steun aan Oekraïne. Een 15-tal landen gaat wel een "munitiecoalitie" vormen om munitie aan te kopen voor Oekraïne.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter