Sportjournalist Peter Baert overleden (30/04/2016)

Peter Baert, vooral bekend als TVL-gezicht en autosportpresentator, is overleden. De naar Limburg uitgeweken West-Vlaming verloor de strijd tegen huidkanker. Hij werd 52.

 

Peter Baert begon zijn carrière in de sportjournalistiek op de BRT als losse medewerker van radioicoon Jan Wauters, maar stapte bij de oprichting van VTM over naar de nieuw te vormen sportredactie. Later verliet hij de nieuwe zender om zich als zelfstandige journalist en tv-maker toe te leggen op autosport, zijn grote passie. Dat deed hij decennia lang. Hij bracht ook de Dakar naar de Vlaamse huiskamers en was een tijdlang nieuwslezer voor TVL.

 

De laatste tijd maakte hij PitstopTV, gaf voor Play Sports commentaar bij de F1 en was ook vaak op Eurosport te horen bij allerlei auto- en motorraces. Voor die zender leidde hij een twintigkoppige equipe die het EK rally in beeld bracht. De autosportluwe winters vulde hij met commentaar bij langlaufen, waar hij ook vol vuur over sprak.

 

Peter Baert was afkomstig uit het West-Vlaamse Izegem, maar had zich met zijn Limburgse vriendin gesetteld in Stokrooie. Dicht bij het circuit van Zolder, waar hij af en toe zelf achter het stuur plaatsnam. Een jaar geleden werd hij ziek, maar hij vocht terug vol optimisme en tussen de behandelingen door bleef hij doorwerken op tv. Zaterdagochtend verloor hij de strijd.

Peter woonde aan de Massinweg in Stokrooie en bezocht de website Stokrooie.be erg regelmatig. Ook via Twitter was hij zeer actief en heeft menige tweet van deze website verder getweet naar zijn volgers.  

Aan zijn familie, vrienden en collega's bieden wij onze oprechte deelneming aan.

 

Bron: Het Belang van Limburg

Foto: Twitter

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Nederlandse premier Rutte over snelheidsverlaging van 130 naar 100 km/u: "Dit is een rotmaatregel"
De Nederlandse premier Mark Rutte noemt de beslissing om de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen te verlagen naar 100 km per uur, een "een rotmaatregel". Maar tegelijk benadrukt hij hoe belangrijk het is. De snelheidsbeperking is een van de stappen die de overheid zet om het teveel aan stikstof in Nederland te verhelpen.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter