Bergen grond verontrust Stokrooie

Enkele bergen grond die de laatste week zijn gestort aan de rand van het Albertkanaal verontrusten heel wat Stokrooienaren. Zij vrezen dat de plek een permanente stortplaats wordt. "Binnen een tweetal weken moet alles er weer weg zijn", klinkt het bij De Scheepvaart.

De grond werd er neergelegd door de firma Baldewijns. Met de asbestperikelen in Kiewit heerst er bij sommige inwoners ook angst dat er plots vervuilde grond naast het kanaal ligt. "Ze hadden ons verzekerd dat die er bovendien maar enkele dagen zou liggen en ondertussen blijft er grond bijkomen. We hopen niet dat dit een permanente stortplaats wordt", klinkt het.

Bij De Scheepvaart zegt woordvoerder Paula Palmans dat het daar niet toe zal komen. "De firma heeft van ons een concessie gekregen om daar tijdelijk grond te stockeren", bevestigt ze. "Het gaat om grond afkomstig van de werken aan het nieuwe zwembad van Hasselt. De concessie loopt eind van deze maand af en de bedoeling is dat alle grond dan weg is." Schepen van Leefmilieu Joost Venken (Groen) wil de herkomst van de grond toch nog laten onderzoeken. "Ik zal opdracht geven aan de Vlaamse Milieu-inspectie om te onderzoeken of het hier al dan niet om deels vervuilde grond gaat", zegt Venken.

Foto: Dalemans

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

De Croo over formatie en begrotingstekort: "Elke maand die we verliezen, komt er 150 miljoen bij"
Het structurele begrotingstekort voor dit jaar zal oplopen tot zo'n 7 miljard euro. Dat blijkt uit een raming van het Monitoringcomité. Het tekort is daarmee 4 miljard euro groter dan wat de regering aanvankelijk had vooropgesteld. Over wie daarvoor veratwoordelijk is, lopen de meningen uiteen, maar minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) hamert er wel op dat er geen tijd meer te verliezen is om een nieuwe regering te vormen.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter