Bergen grond verontrust Stokrooie

Enkele bergen grond die de laatste week zijn gestort aan de rand van het Albertkanaal verontrusten heel wat Stokrooienaren. Zij vrezen dat de plek een permanente stortplaats wordt. "Binnen een tweetal weken moet alles er weer weg zijn", klinkt het bij De Scheepvaart.

De grond werd er neergelegd door de firma Baldewijns. Met de asbestperikelen in Kiewit heerst er bij sommige inwoners ook angst dat er plots vervuilde grond naast het kanaal ligt. "Ze hadden ons verzekerd dat die er bovendien maar enkele dagen zou liggen en ondertussen blijft er grond bijkomen. We hopen niet dat dit een permanente stortplaats wordt", klinkt het.

Bij De Scheepvaart zegt woordvoerder Paula Palmans dat het daar niet toe zal komen. "De firma heeft van ons een concessie gekregen om daar tijdelijk grond te stockeren", bevestigt ze. "Het gaat om grond afkomstig van de werken aan het nieuwe zwembad van Hasselt. De concessie loopt eind van deze maand af en de bedoeling is dat alle grond dan weg is." Schepen van Leefmilieu Joost Venken (Groen) wil de herkomst van de grond toch nog laten onderzoeken. "Ik zal opdracht geven aan de Vlaamse Milieu-inspectie om te onderzoeken of het hier al dan niet om deels vervuilde grond gaat", zegt Venken.

Foto: Dalemans

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Jongen van 17 komt om in Vorselaar na ongeval met vluchtmisdrijf, 21-jarige verdachte onder invloed van drugs en alcohol
In de gemeente Vorselaar in Antwerpen is een jongen van 17 om het leven gekomen na een ongeval met vluchtmisdrijf. De jongen was onderweg met de fiets en is aangereden, waarna hij overleed. De dader vluchtte weg na het ongeval. De politie heeft hem opgepakt: hij geeft toe dat hij drugs en alcohol had gebruikt. De 21-jarige reed met een voorlopig rijbewijs en mocht dus niet rijden tijdens een weekendnacht.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter