Buurtfeest Stokrooie Centrum (verslag)

Het buurtleven in Stokrooie is niet dood. Niet minder dan 145 dorpsgenoten gingen in op de uitnodiging voor een buurtfeest op vrijdag 16 juli 2017 in de Lavendelhoeve. Voor de zoveelste keer op rij stelde Miel, als goed buur, zijn volledig etablissement opnieuw voor één dag ter beschikking van het stratencomité. Na de receptie en een kort welkomstwoordje, kon iedereen aanschuiven voor een heerlijke BBQ met vlees en een rijk assortiment aan groenten. Ook een dessertje mocht niet ontbreken.

Terwijl de ouders babbelden met de buren, mochten de kids zich naar hartenlust uitleven op het springkasteel. Voor de gelegenheid had Robrecht Leenders met zijn gitaar en mondharmonica, versterking gekregen van Salvo met zijn mandoline, fluit en accordeon. Met tussenpozen speelden zij aan alle tafels vele bekende en minder bekende melodietjes en dit tot in de vroege uurtjes.

Het degelijke fotomateriaal van Jochen, onze buur en gelegenheidsfotograaf, laat alle belangstellenden toe om uitgebreid na- of mee te genieten.

Voor allen die zich op één of ander wijze hebben ingezet voor het welslagen van deze avond maar vooral aan alle buren die aanwezig waren, onze welgemeende dank.

Samen op naar de tiende editie op vrijdag 15 juni 2018!

                                                                                                                           

Het stratencomité van Stokrooie Centrum 

Tekst: Ria Coenen
Foto's: Jochen 

Buurtfeest Stokrooie Centrum - 2017

Beste buren

 

Na het succes van de voorgaande jaren, willen wij opnieuw zoveel mogelijk mensen uit onze dorpshoek aan de tafel krijgen voor onze jaarlijkse stratenbarbecue. Hierbij willen we jullie dan ook van harte uitnodigen op vrijdag 16 juni 2017 vanaf 18 uur in de

Lavendelhoeve, Olmenbosstraat 25 te Stokrooie.

 

Voor € 9 (kindermenu) en voor € 15 of € 17 kunnen jullie 1, 2 of 3 van onderstaande stukken vlees kiezen. Diverse groenten, brood en sauzen zijn voorzien. Ook het aperitief en een dessertje zijn inbegrepen. Voor dranken bij het eten werken we met bonnetjes die we, met steun van de Lavendelhoeve, kunnen aanbieden aan democratische prijzen. Er is tevens animatie voor groot en klein.

 

In de loop van volgende week zullen wij aanbellen om jullie bestelling te noteren. Uiteraard mag u onderstaande ingevulde strook met gepast geld ook binnenbrengen vóór 08 juni 2017 bij Ria Schraepen-Coenen in de Sint-Amandusstraat 64.

 

Wij kijken uit naar jullie aanwezigheid.

Jeannine, Madeleine, Martine en Ria

Uitnodiging stratenBBQ - inschrijvingsformulier
Uitnodiging_Stratenbarbeque_2017.pdf
Adobe Acrobat Document 375.3 KB

Straten BBQ - 2016

Een even jaartal, tijd dus voor een heus buurtfeest voor Stokrooie centrum. Op vrijdag 1 juli werd het verzamelen geblazen bij onze buur Miel in de Lavendelhoeve. Gezien deze prachtige locatie, kan het wisselvallige zomerweertje ons niet tegenhouden. De glazen ruimte werd gezellig ingekleed en voorzien van een groot projectiescherm voor wat een beloftevolle match België-Wales moest worden. De kinderen konden zich ten volle uitleven in de tuinen op het springkasteel.

Na de keurige receptie, zorgde de huiskok voor een heerlijke BBQ. Het comité zorgde ook voor een dessertje om de hongerige magen definitief te vullen en klaar te maken voor de voetbalmatch. De technologie hadden we aanvankelijke niet mee maar dankzij de hulp van enkele handige buren, konden de voetbalfans toch supporteren maar vooral ook samen rouwen om de nederlaag.

 

Via onze pronostiek had slecht één buurjongen dit rampscenario voorspeld. Alle deelnemers konden echter een tombolaprijsje mee naar huis nemen. Met wat drank, leuke sfeerliedjes van Robrecht Leenders maar vooral met veel leute en plezier werd het verdriet om de nederlaag verwerkt en doorgespoeld tot in de vroege uurtjes.


Alle aanwezigen waren het er over eens dat deze geslaagde ontmoeting enkel uitnodigt en oproept tot een een volgende editie…

Tekst en foto's: Ria Coenen

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Nederlandse premier Rutte over snelheidsverlaging van 130 naar 100 km/u: "Dit is een rotmaatregel"
De Nederlandse premier Mark Rutte noemt de beslissing om de maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen te verlagen naar 100 km per uur, een "een rotmaatregel". Maar tegelijk benadrukt hij hoe belangrijk het is. De snelheidsbeperking is een van de stappen die de overheid zet om het teveel aan stikstof in Nederland te verhelpen.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter