* OPINIE *

Foto Wilfried Croux
Foto Wilfried Croux

84,8 % van de bewoners van de Kanaalstraat vind het verwijderen van een verkeersdrempel een foute keuze

Bewoners van de Kanaalstraat stonden verwonderd te kijken toen een tijdje terug de stadsdiensten begonnen met het verwijderen van een verkeersdrempel. Een drempel die bijna 20 jaar tot ieders tevredenheid zorgde voor de afremming van de snelheid op het kaarsrechte stuk van de Waterlozestraat richting kanaal.

 

Contacten met de Hasseltse Schepen leverden weinig duidelijkheid op, alleen dat de drempel weg moest op vraag van de Lijn, voor het comfort van de reizigers. Wilfried Croux nam daarop contact op met de directeur exploitatie van de Lijn waarbij duidelijk werd dat de Lijn de stadslijn richting Stokrooie wilde opwaarderen. Die opwaardering zou erin bestaan dat het eindstation in de Waterlozestraat afgeschaft zou worden om plaats te maken voor een lus langs de Kanaalstraat, de Schellestraat, Beuzestraat en terug langs de Waterlozestraat. Het ongevraagd - zonder overleg, zonder informatie verwijderen van een goede drempel en een lijnbus alle uren van de dag door de Kanaalstraat en de smalle Schellestraat - kon op weinig begrip rekenen.

 

Hierop werd een enquete gehouden onder de bewoners van het stuk Kanaalstraat richting kanaal, de Schellestraat, het stukje Beuzestraat en ook een stukje Berkerwinningstraat. Uit de bevraging blijkt ten eerste dat er een algemene respons is van 62,7%, oplopend naar 71,4% in de Kanaalstraat. Een groot deel (77,9%) van de ruime buurt, oplopend naar 84,8% in de Kanaalstraat vindt het verwijderen van de drempel in de Kanaalstraat géén goede beslissing.

 

Over andere verkeersremmende maatregelen zijn de meningen verdeeld maar alvast in de Kanaalstraat wil 65,6% liefst terug een drempel zoals er eentje lag. Alle uren van de dag een bus doorheen de Kanaal- en Schellestraat ziet 81%, oplopend naar 84,2% in de Schellestraat niet zitten. De vraag naar een speelstraat is het grootst in de Kanaalstraat, 60,8% en in de Schellstraat 64,7%. Een beperking tot 5 ton voor de Kanaal- en Schellestraat ziet 90% van de ruime buurt wel zitten. Een eventuele bijkomende drempel in de Schellstraat vindt slechts iets meer dan de helft (58,8%) van de Schellestraat een goed idee.

 

Samengevat kunnen we zeggen dat het grootste deel van de buurtbewoners terug een fatsoenlijke drempel wil en liefst geen bussen in de rustige Kanaal- en Schellestraat. De resultaten van de bevraging werden aan de bevoegde Schepen overgemaakt. We wachten nog op antwoord maar rekenen er op dat de Stad Hasselt rekening houdt met de wensen van de buurtbewoners.

 

Wilfried Croux

Tekst en foto: Wilfred Croux

Reageer...

Commentaren: 0

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Digitale Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven. 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

De redactie

“Resten van derde persoon gevonden in ontplofte huis Alcanar"
In het onderzoek naar de aanslagen in Spanje hebben speurders resten van een derde persoon gevonden in een huis in de gemeente Alcanar, dat melden verschillende Spaans media.
>> meer lezen

Weerbericht KMI voor Stokrooie

Volg ons op Twitter