Virga-Jessefeesten 2017

Deelnemers Stokrooie maken zich klaar voor de VJ-ommegang

Onlangs hadden wij onze eigen repetitie op de parking van het OC Stokrode. Niet iedereen kon toen aanwezig zijn wegens de vakantie. Donderdag 3 augustus was er de generale repetitie met 18 wagens en 2000 deelnemers doorheen de straten van Hasselt. Bijna iedereen van Stokrooie was aanwezig.

 

Liefst 38 deelnemers van Stokrooie stappen mee tijdens de VJ-ommegang. Onze hoofdfiguren Maria (Jeannine Philippens) en Johannes (Joeri Meekers) staan op onze wagen, een grote wagen met een schaduw van het kruis en schaduwen van de hoofdfiguren. Deze zware en grote wagen wordt in beweging getrokken door zes wagentrekkers van Stokrooie door de straten van Hasselt. Voor de wagen stappen de treurende vrouwen met hun kinderen mee op. Onze groep 9 is ingedeeld in 4 bedrijven en beelden Palmzondag en Goede Vrijdag uit. Voor Stokrooie is het tafereel “Maria lijdt mee met haar Zoon”. Wat gaat er door het hart van de moeder die haar zoon ziet sterven? Jezus sterft aan het kruis. Het zal een mooi beeldverhaal worden met duiding en achtergronden bij iedere groep tijdens deze kleurrijke ommegang.

 

Langs deze weg wil ik de groep van Stokrooie alvast bedanken voor hun enthousiaste deelnamen. De datums en het uur van de ommegang 6, 13, 15 en 20 augustus zijn: telkens om 15u en de avondommegang 15 augustus om 19u30.

Theo Vallons

Foto's van groep 9 - Stokrooie / Spalbeek / Tuilt / Kermt

Voor de Ommegang was groep 9 samengesteld uit inwoners van Stokrooie, Spalbeek, Tuilt en Kermt. Hieronder enkele foto's waarbij je wellicht deelnemers van Stokrooie herkent tijdens de ommegang. Er zijn enkele foto's bijgevoegd genomen "achter de schermen" tijdens de generale repetitie van 3 augustus.  

Foto's: Roland Hermans - Theo Vallons - Els Schepers - HBVL

Foto's Ommegang VJ-feesten - 6 augustus 2017

Fotografie: Els Schepers

Hierbij een fotoreportage van de eerste Ommegang zondag 6 augustus 2017. Het was een zonnige dag die vlekkeloos verliep. Het zijn allemaal prachtige foto's van Els Schepers. Veel kijkplezier!

Fotografie: Els Schepers

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Digitale Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven. 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

De redactie

“Resten van derde persoon gevonden in ontplofte huis Alcanar"
In het onderzoek naar de aanslagen in Spanje hebben speurders resten van een derde persoon gevonden in een huis in de gemeente Alcanar, dat melden verschillende Spaans media.
>> meer lezen

Weerbericht KMI voor Stokrooie

Volg ons op Twitter