Deelnemers ommegang uit Stokrooie komen opnieuw samen

Van 6 tot en met. 20 augustus hebben 36 mensen voor de parochie Stokrooie deelgenomen aan de Virga Jesse-ommegang. "Na heel wat voorbereiding kunnen wij terugblikken op een geslaagde ommegang. Hier en daar hoor je al stemmen opgaan om volgende keer opnieuw mee te doen", zo klinkt het.

Zopas kwamen de Stokrooise deelnemers opnieuw samen. "In de Lavendelhoeve in Stokrooie was bijna iedereen op de afspraak. Met grote dankbaarheid klonken we het glas op de vriendschap die we mochten ondervinden tijdens de ommegang. Daarna mochten wij aan tafel. De lekkere croque monsieurs met heerlijke groenten lieten ons goed smaken. Op het einde was het best gezellig met heel veel anekdotes."

Tekst en foto: Theo Vallons

Virga-Jessefeesten 2017

Deelnemers Stokrooie maken zich klaar voor de VJ-ommegang

Onlangs hadden wij onze eigen repetitie op de parking van het OC Stokrode. Niet iedereen kon toen aanwezig zijn wegens de vakantie. Donderdag 3 augustus was er de generale repetitie met 18 wagens en 2000 deelnemers doorheen de straten van Hasselt. Bijna iedereen van Stokrooie was aanwezig.

 

Liefst 38 deelnemers van Stokrooie stappen mee tijdens de VJ-ommegang. Onze hoofdfiguren Maria (Jeannine Philippens) en Johannes (Joeri Meekers) staan op onze wagen, een grote wagen met een schaduw van het kruis en schaduwen van de hoofdfiguren. Deze zware en grote wagen wordt in beweging getrokken door zes wagentrekkers van Stokrooie door de straten van Hasselt. Voor de wagen stappen de treurende vrouwen met hun kinderen mee op. Onze groep 9 is ingedeeld in 4 bedrijven en beelden Palmzondag en Goede Vrijdag uit. Voor Stokrooie is het tafereel “Maria lijdt mee met haar Zoon”. Wat gaat er door het hart van de moeder die haar zoon ziet sterven? Jezus sterft aan het kruis. Het zal een mooi beeldverhaal worden met duiding en achtergronden bij iedere groep tijdens deze kleurrijke ommegang.

 

Langs deze weg wil ik de groep van Stokrooie alvast bedanken voor hun enthousiaste deelnamen. De datums en het uur van de ommegang 6, 13, 15 en 20 augustus zijn: telkens om 15u en de avondommegang 15 augustus om 19u30.

Theo Vallons

Foto's van groep 9 - Stokrooie / Spalbeek / Tuilt / Kermt

Voor de Ommegang was groep 9 samengesteld uit inwoners van Stokrooie, Spalbeek, Tuilt en Kermt. Hieronder enkele foto's waarbij je wellicht deelnemers van Stokrooie herkent tijdens de ommegang. Er zijn enkele foto's bijgevoegd genomen "achter de schermen" tijdens de generale repetitie van 3 augustus.  

Foto's: Roland Hermans - Theo Vallons - Els Schepers - HBVL

Foto's Ommegang VJ-feesten - 6 augustus 2017

Fotografie: Els Schepers

Hierbij een fotoreportage van de eerste Ommegang zondag 6 augustus 2017. Het was een zonnige dag die vlekkeloos verliep. Het zijn allemaal prachtige foto's van Els Schepers. Veel kijkplezier!

Fotografie: Els Schepers

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

Trumps ex-advocaat Michael Cohen schuldig in fraudezaak: "Hij heeft bom doen ontploffen" 
Michael Cohen, die jarenlang advocaat was van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft schuldig gepleit in een fraudezaak die tegen hem loopt, en onder meer zwijggeld bekend aan pornoster Stormy Daniels. Mogelijk gaat hij ook meewerken in een breder onderzoek over contacten met Rusland. 
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter