Zondag 15 oktober werden in Kermt de Herkenrodebossen ingewandeld en opengesteld voor het publiek

Tijdens schitterend nazomerweer was er veel volk komen opdagen bij het openstellen van de Herkenrodebossen in Kermt. Het was trouwens de laatste dag “de week van het bos”. De infostanden lagen verspreid aan de ingang van het bosgebied. Medewerkers van Regionaal Landschap stonden iedereen graag te woord bij de vragen die zij kregen. Niets dan blije gezichten, ook bij de leden van het Dorpsraad van Kermt. Na enkele jaren "kopbrekerij" kunnen ze eindelijk  aan de wandelaars iets moois geven dat verborgen ligt in Kermt.

Veel gezinnen vonden alvast hun gading in het natuurgebied. In groepjes gingen de volwassenen op stap met de gids. De kinderen konden zich intussen uitleven bij de kinderanimatie. Voor wie niet in groep wilde wandelen waren er twee wandeltrajecten 4 en 6,5km beschikbaar. De Herkenrodebossen liggen op de grens van de deelgemeenten Kermt en Stevoort. Het is steeds erg afwisselend met landschapselementen zoals hagen, houtkanten, knotbomen en poelen. Je wandelt bijna volledig op onverharde wegen door een verrassend mooi landschap.

Er werd ook gezorgd voor spelende kinderen en er zijn picknickplaatsen beschikbaar. Na de wandeling was er voor de dorstigen in een tent frisdranken verkrijgbaar tegen democratische prijzen.

Wie voortaan de Herkenrodebossen wil bezoeken kan de auto achterlaten op de Ten Hove parking, toegangkelijk via de Kermtstraat. 

 

Tekst en foto's: Theo Vallons  

Opening Herkenrodebossen op 15 oktober

Op zondag 15 oktober is het feest in de Herkenrodebossen. Vanaf 14 uur kan je met een natuurgids of op eigen houtje de twee nieuwe wandelroutes van 4 en 6,5 km in dit prachtige onverhard landschap ontdekken. Voor de kinderen is er die dag een avonturenparcours. Wandel mee en geniet ook van al het moois dat de Herkenrodebossen in Kermt te bieden hebben.

 

Nieuwe wandelroutes

Op zondag 15 oktober om 14 uur worden twee nieuwe bewegwijzerde wandelingen in  de Herkenrodebossen van 4 en 6,5 km officieel geopend voor het grote publiek. Meer dan 90 % van het traject loopt over onverhard terrein door een zeer gevarieerd en goed bewaard historisch landschap. Het grootste deel van het gebied is eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos, maar de wandeling loopt ook over enkele privé-eigendommen. Honden zijn welkom, maar wel aan de lijn!

 

Herkenrodebossen

Ten zuidwesten van Hasselt, op de grens van de deelgemeentes Kermt en Stevoort, ligt een afwisselend landschap met bossen, weilanden en akkers die rijk zijn aan kleine landschapselementen zoals hagen, houtkanten, knotbomen en poelen. Het gebied wordt doorsneden door talrijke grachtjes. Hier wandel je bijna volledig op onverharde wegen door een verrassend mooi landschap.  

 

Om de bijzondere waarde van dit gebied te bewaren en te versterken engageerden de dorpsraad van Kermt, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, het Agentschap Natuur en Bos en de stad Hasselt zich in een actief samenwerkingsverband. Samen ontwikkelden ze een actieplan om actief aan landschapsherstel te doen, een kwalitatieve landschapswandeling te realiseren en de buurtbewoners hier zoveel mogelijk in te betrekk

 

Feestprogramma – praktisch

Datum:  Zondag 15 oktober 2017, van 14 tot 17 uur

Locatie: Jeugd-en sportcentrum, Ten Hove in Kermt. (Rij via de Kermtstraat)

- Begeleide wandelingen met natuurgids tussen 14 en 15 uur

- Vrije wandeling

- In de nieuwe speelzone kunnen kinderen zich uitleven met boomklimmen, boogschieten, een apenbrug en een pendule.

- Stadsimker vertelt over honing en wilde bijen

- Terras aan het jeugd- en sportcentrum Ten Hove

 

Wil je meer weten over het samenwerkingstraject rond Herkenrodebossen?

Om 13 uur worden de wandelingen officieel geopend door de partners. Aansluitend volgt een receptie waar je de kans krijgt om vragen te stellen.

 

Tekst: Stad Hasselt
Foto's: Theo Vallons & Stad Hasselt

 

 

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

Gerecht valt binnen bij voetbalclub Moeskroen
Vanmorgen heeft de politie 7 huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar witwassen en onwetttige aandeelhouderconstructies bij voetbalclub Moeskroen. Dat schrijft De Standaard en bevestigt het federaal parket. Het parket benadrukt dat dit dossier losstaat van het voetbalschandaal rond onder meer makelaar Veljkovic.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter