Sportvliegtuig stort neer in Stokrooie

In de Bruynebosstraat in Stokrooie is maandagmiddag 12 februari rond 13.20 uur een sportvliegtuig gecrasht. Het vliegtuig kwam zeer laag vanaf de supermarkt Spar aan de Stokrooieweg en vloog vlak boven de huizen over de Kuilenstraat in Bolderberg.

Het vliegtuigje probeerde waarschijnlijk nog een noodlanding te maken maar raakte de elektriciteitskabels in de Bruynebosstraat waar het neerkwam. Er zijn twee inzitenden om het leven gekomen. 

Het vliegtuigje was opgestegen op de ‘Kortrijk Flying Club’ in Wevelgem. Het was op weg naar het vliegveld van Zwartberg in Genk voor onderhoud. De communicatieapparatuur van het vliegtuig, zou er worden vervangen. 
Het neergestorte vliegtuigje is er een van het van het type ‘Beechcraft F33A Bonanza’. Het toestel werd anderhalf jaar geleden door de West-Vlaamse firma Diamond Flight verkocht aan een particulier piloot uit Namen.

Buurtbewoner Carlo Bogaerts zag het ongeval gebeuren: “Ik zat thuis en zag een vliegtuig heel laag voorbij komen. Dan hoorde ik een harde slag en ben naar buiten gelopen. Er stonden nog al wat mensen uit de buurt. Je kon de kerosine heel erg ruiken dus we zijn uit de buurt gebleven en hebben de hulpdiensten verwittigd. Dit doet wel heel raar.”

De straat werd inmiddels voor iedereen afgesloten. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De bevoegde instanties en luchtvaartdeskundigen zullen verder onderzoek voeren naar de omstandigheden van het ongeval.

 

Tekst: Marc Deferme
Foto: Divers, zie onder foto voor credits details

(Foto ToPa HBVL)
(Foto ToPa HBVL)
Foto: VRT
Foto: VRT
Foto: Toon Royackers  (HLN)
Foto: Toon Royackers (HLN)
Foto: Karel Hemerijckx (HLN)
Foto: Karel Hemerijckx (HLN)
Foto: Toon Royackers (HLN)
Foto: Toon Royackers (HLN)
Foto van het verongelukte vliegtuig - Beechcraft F33A Bonanza  (Foto aviation24.be)
Foto van het verongelukte vliegtuig - Beechcraft F33A Bonanza (Foto aviation24.be)

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Op de verkiezingsrally van de Brexitpartij: "Dit is het begin van een politieke revolutie"
In Londen hebben duizenden mensen de afsluitende verkiezingsrally bijgewoond van de Brexitpartij. Amper 5 weken na de lancering staat de nieuwe partij van populist Nigel Farage vooraan in alle peilingen. Maar de ambities van Farage gaan verder dan de Europese verkiezingen van morgen. 
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter