Dieven proberen geld te stelen uit de offerblok in de kapel

Dieven hebben geprobeerd de offerblok van de kabel open te breken. Ze slaagden er niet in. De vaststelling gebeurde donderdag 12 november rond 8.30 uur. 

 

Info: HBVL

Foto: Marc Deferme

Vandalen houden lelijk huis in kapel Stokrooie

De kapel van Hamelheide in de Goorstraat in Stokrooie wordt al tien dagen geteisterd door vandalen. Er werden ramen ingegooid, beelden en kaarsen gestolen, ramen besmeurd met kaarsvet en de daders plasten ook in de kapel. Een poging om het offerblok met een kabel aan een auto van de muur te rukken, mislukte.

 

's Nachts gestolen of vernield 

Romain Driesmans is reeds 15 jaar verantwoordelijk voor de kapel en komt elke dag twee keer een kijkje nemen. “De voorbije tien dagen werden ’s nachts heel wat beelden gestolen of vernield. Vermoedelijk hebben ze het lege offerblok met een kabel aan hun auto van de muur willen trekken, maar dat mislukte. Kaarsen werden op de grond kapot gegooid en de brokstukken van een beeld werden een kilometer verder teruggevonden. De matten en dweilen waren buiten weggegooid. Na de eerste keer schonken mensen nieuwe beelden, maar die werden opnieuw vernield of gestolen. Vorige week hebben we de kapel helemaal geschilderd en gepoetst en daarom moesten alle dankplaatjes worden verwijderd. Die zijn inmiddels allemaal verdwenen. Echt triest is dat een beeldje van een engel werd vernield. Het was hier bij het Mariabeeld geplaatst door ouders die een kind hadden verloren. Het heeft een grote emotionele waarde en daarom werd het zo goed als mogelijk gelijmd en teruggeplaatst”, vertelt Romain Driesmans.

 

Politie patrouilleert

Al twee keer werden de ramen van de buitendeur met een bloembak vernield. De kapel ligt erg afgelegen en enkele inwoners van Stokrooie gingen ’s nachts al eens langs om een oogje in het zeil te houden. “Het gaat om minstens twee daders die ’s nachts met de auto tot aan de kapel rijden. We vonden twee duidelijke voetafdrukken”, besluit Romain. De politie patrouilleert nu geregeld aan de kapel. Ondanks de vernielingen woonden dinsdag 1 mei toch zo'n 180 gelovigen de viering aan de kapel bij. 

Bron HBVL (mei 2018)
Foto's HBVL

André Vanhamel en Romain Driesmans (rechts) in de Kapel Hamelheide
André Vanhamel en Romain Driesmans (rechts) in de Kapel Hamelheide

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie