Op-en afrit 'Circuit Zolder' terug open

De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ van de E314 in de richting van Nederland is vanaf dinsdag 9 juli terug open. De laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland is voltooid. Alvast goed nieuws voor wie nu nog de omleiding moet gebruiken ivm de werken aan de brug van Stokrooie. 

Van Lummen tot afrit 28 Heusden-Zolder telt de E314 voortaan drie rijstroken. 

 

Tekst en foto: Marc Deferme

Op- en afrit 'Circuit Zolder' richting Nederland afgesloten

Op de E314 in Heusden-Zolder start vanaf 20 mei de laatste fase, met de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Nederland. Vanaf maandagavond 20 mei wordt de verkeerssituatie stapsgewijs gewijzigd.

 

De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland zijn vanaf dan afgesloten tot het einde van de werken, die zo’n tweetal maanden zullen duren. Op de E314 ter hoogte van Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer een derde rijstrook aan in beide richtingen over een afstand van zo’n 3,5 km. Meteen wordt de snelweg er over de volledige breedte grondig vernieuwd. De voorbije maanden heeft de aannemer de E314 richting Leuven en de brede middenberm al aangepakt. Vanaf woensdagochtend 22 mei zal al het verkeer op twee versmalde rijstroken in elke richting rijden op de noordelijke weghelft. Er geldt ook een snelheidsbeperking aan de werfzone.

 

Tijdens deze werken worden de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Nederland afgesloten. Deze liggen pal in de werfzone. De op- en afrit 27 in de richting van Leuven blijven wel open.

 

Zoals je elders op deze site reeds kon lezen zal vanaf 17 juni tot 31 juli de Stokrooieweg ook afgesloten worden ter hoogte van de brug van Stokrooie. Dit door aansluitingswerken aan het wegdek van De Vlaamse Waterweg in kader van de verhoging van de brug over het Albertkanaal.

 

Info: HBVL

 

Op- en afrit E314 Zolder tijdelijk terug open tot 19 mei

Op de E314 in Heusden-Zolder is de aanleg van de extra rijstrook en vernieuwing van de snelweg in de richting Leuven bijna achter de rug. Vanaf maandag 29 april start een volgende fase waarin de aannemer vooral in de middenberm zal werken. Om deze fase uit te kunnen voeren zal het Agentschap Wegen en Verkeer de tijdelijke verkeerssituatie wijzigen. Hierbij zullen alle op- en afritten binnen de werfzone weer volledig toegankelijk zijn tot eind mei. 

 

De voorbije 2 maanden heeft de aannemer gewerkt op de E314 richting Leuven. Vanaf maandag 29 april zal hij werkzaamheden in de middenberm uitvoeren en de nodige wegenis aanleggen om vanaf eind mei over te kunnen schakelen naar de laatste fase waarin hij op de snelweg richting Nederland zal werken. 

 

Verkeer in beide richtingen over versmalde rijstroken

Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden zal het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken kunnen rijden aan weerszijden van de snelweg. De omschakeling van het verkeer start vrijdagavond 26 april om 20.00 uur en zou in de loop van zaterdagvoormiddag 27 april afgerond moeten zijn.

 

Op- en afritten open tot na het weekend van 18 en 19 mei 2019

Bij de planning van de werken hield het agentschap rekening met het massa-evenement Deutsche Tourenwagen-Masters op het circuit in Zolder. Om de grote verkeersdruk tijdens dit evenement op te kunnen vangen, zullen de op- en afritten binnen de werfzone open zijn tot na het weekend van 18 en 19 mei 2019. 

 

Daarna gaat de laatste fase van de werkzaamheden van start en zal de aannemer de extra rijstrook richting Nederland aanleggen. Daarbij zal al het verkeer op 2x2 versmalde rijstroken op de weghelft richting Leuven rij.

 

Info: Wegen en Verkeer - Heusden-Zolder

 

 

Op- en afrit 27 'Circuit Zolder' op E314 worden afgesloten

Vanaf vrijdagavond 8 maart 2019, en dit gedurende twee maanden, zal de op- en afrit 27 'Circuit Zolder' op de E314 volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Als je vanuit Stokrooie dan richting Leuven of Antwerpen wil rijden kan je de autostrade E314 NIET meer op. Ook vanaf Genk de afrit 27 nemen is dan ook niet mogelijk.

Werken aan de E314
Het Agentschap Wegen en Verkeer legt dit voorjaar een derde rijstrook aan op de E314 in Heusden-Zolder. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op twee versmalde rijstroken in beide richtingen. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zullen vanaf dan worden afgesloten voor de duur van de werken.

 

Dit voorjaar wordt de E314 in de richting van Leuven vernieuwd. Op 11 maart start de uitvoering, die een tweetal maanden zal duren. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.

Tijdens de werken zullen de op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ in de richting van Leuven worden afgesloten. Die liggen immers pal in de werfzone. Het verkeer op de autosnelweg moet dus de voorgaande of eerstvolgende afrit nemen. De op- en afrit 27 in de richting van Nederland blijven wel open.

Om de E314 vanuit de omgeving te bereiken, wordt een omleiding voorzien richting complex 28 ‘Zolder’ via de N72. Zwaar verkeer richting Antwerpen wordt meteen omgeleid naar de E313 complex 26 Paal-Beringen.

Info: Belga 
Foto: Zummerheem

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Eerste en tweede golf vergelijken, kan dat? Van Gucht: "Toen testten we alleen hele zieke mensen, nu ook veel anderen"
In de periode van 24 tot 30 juli zijn er in ons land gemiddeld 491 coronabesmettingen per dag bij gekomen. Dat is de zoveelste stijging op rij. Maar kunnen we de cijfers van de eerste en tweede golf wel vergelijken? "Toen testten we alleen heel zieke mensen, nu ook jongeren, reizigers die terugkeren, mensen die in contact gekomen zijn met iemand die besmet is... Dat is nodig", zegt viroloog bij Sciensano Steven Van Gucht. Wereldwijd zijn nu al meer dan 18 miljoen mensen besmet geraakt met het verraderlijke virus. Volg alle updates in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter