Omleiding fietsers oversteken Stokrooieweg naar Massinweg

Hierbij een open brief van Bianca Vanloffeld die zij op 23/09/2019 stuurde naar
- de Stad Hasselt
- De Vlaamse Waterweg

- Het bedrijf Baldewijns

 

Dit is echt belangrijk voor de veiligheid van onze kinderen !!!

Geachte,

 

Naar aanleiding van de afbraakwerken van de brug in Stokrooie:

 

Alle begrip voor jullie werken en de omleidingen voor de fietsers owv de afsluiting van het jaagpad.

 

Toch wil ik als bezorgde mama graag een belangrijk en dringend punt aanhalen.

 

Het nieuwe schooljaar is nog geen maand bezig en er zijn vele kinderen van Stokrooie en Bolderberg die via het kanaal dagelijks met de fiets naar school gaan in Hasselt.

Een heel deel onder hen voor de eerste keer, dus wij zijn heel blij dat er zoiets is als het jaagpad zodat ze veilig zonder al te veel verkeer aan school geraken.

 

Met de omleiding betekent dit nu dat deze kinderen via de Schotelstraat de helse bocht van de Stokrooieweg op moeten en over dienen te steken naar de Massinweg IN DE BOCHT.

Dit is levensgevaarlijk.

 

Er is in het verleden al spijtig genoeg bewezen dat deze bocht dodelijk is. Wij als volwassenen vinden het al moeilijk om met de wagen via die kant die Stokrooieweg te kruisen. Men rijdt er vaak spijtig genoeg veel te hard. Wagens zijn bij je voordat je het weet.

En de nieuwe brug werkt de snelheid alleen maar in de hand. Het lijkt tegenwoordig nog meer een makkelijk brede weg waar snelheid kan gemaakt worden.

De brug ligt in mijn tuin en ik kijk er recht op en ik zou er eigenlijk eens een camera moeten plaatsen. Soms is het hallucinant.

 

Nu wordt er verwacht van onze kinderen dat zij in de bocht de oversteek doen en dit kan niet. 

Ik weet dat er geen andere mogelijkheid is voor een omleiding maar plaats aub signalisaties tot 18/10 zodat de wagens stil komen te staan of heel deftig moeten vertragen en de fietsers veilig kunnen oversteken.

Dit was mogelijk toen er éénrichtingsverkeer was, dus dit moet zeker mogelijk zijn, nu tijdelijk voor de zwakke weggebruikers.

Er staat een oranje bord een stuk voor de brug met de waarschuwing voor “oversteek fietsers” maar dit heeft GEEN NUT. Mensen hebben altijd haast, zien het bord niet eens en sommigen denken dat de Stokrooieweg een verlengde is van het Circuit Zolder. 

 

Er zijn ouders die niet anders kunnen dan hun kinderen met de fiets naar school laten gaan en voor hen is dit echt een probleem.

En het zou vreselijk zijn moet er eerst iets gebeuren vooraleer hier aandacht aan gegeven wordt. Iedereen weet dat dit punt niet veilig is.

 

Alvast bedankt voor uw begrip.

Bianca Vanloffeld 

Commentaren: 0

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter