Veiligheid rond school in Stokrooie

Iedereen hoopt dat schoolkinderen elke dag veilig naar school en terug naar huis kunnen gaan. Daarom zijn er nieuwe  veiligheidsmaatregelingen ingevoerd voor het nieuwe schooljaar.

 

De St.Amandusstraat in Stokrooie is aan beide kanten aan de school veiliger gemaakt doordat aan beide zijden verkeersremmers werden geplaatst. Het is de bedoeling het verkeer ter hoogte van de school duidelijk te laten afremmen tot 30 km per uur. Bij het begin van het schooljaar werd er verder gewerkt naar de veiligheid toe. Er werden opvallende markeringen op het wegdek aangebracht ter hoogte van de school. Tijdens het begin en het einde van de schooluren is er geen autoverkeer meer mogelijk aan de school. Er worden telkens dranghekken geplaatst: ter hoogte van het rondpunt Stokrooieweg en ter hoogte van het O.C. Stokrode. Ouders moeten hun auto’s op de parking van het O.C. Stokrode achterlaten en te voet de kinderen nar school brengen of afhalen.

Het is een proefproject van 3 maanden. Daarna zal het herbekeken worden. Als het gunstig uitvalt worden er automatische slagbomen geplaatst. Dit project is een primeur voor Vlaanderen.   

 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - 183 nieuwe overlijdens in ons land, voetbalcompetitie wellicht stopgezet
Het coronavirus heeft in België al meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers gemaakt. De voorbije 24 uur zijn er 183 nieuwe overlijdens gemeld in ons land. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat wereldwijd de kaap van 1 miljoen besmettingen de komende dagen overschreden zal worden. In de sportwereld wordt een virtuele Ronde van Vlaanderen georganiseerd en dreigt de voetbalcompetitie te worden stopgezet. Volg hier al het coronanieuws van vandaag.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter