Veiligheid rond school in Stokrooie

Iedereen hoopt dat schoolkinderen elke dag veilig naar school en terug naar huis kunnen gaan. Daarom zijn er nieuwe  veiligheidsmaatregelingen ingevoerd voor het nieuwe schooljaar.

 

De St.Amandusstraat in Stokrooie is aan beide kanten aan de school veiliger gemaakt doordat aan beide zijden verkeersremmers werden geplaatst. Het is de bedoeling het verkeer ter hoogte van de school duidelijk te laten afremmen tot 30 km per uur. Bij het begin van het schooljaar werd er verder gewerkt naar de veiligheid toe. Er werden opvallende markeringen op het wegdek aangebracht ter hoogte van de school. Tijdens het begin en het einde van de schooluren is er geen autoverkeer meer mogelijk aan de school. Er worden telkens dranghekken geplaatst: ter hoogte van het rondpunt Stokrooieweg en ter hoogte van het O.C. Stokrode. Ouders moeten hun auto’s op de parking van het O.C. Stokrode achterlaten en te voet de kinderen nar school brengen of afhalen.

Het is een proefproject van 3 maanden. Daarna zal het herbekeken worden. Als het gunstig uitvalt worden er automatische slagbomen geplaatst. Dit project is een primeur voor Vlaanderen.   

 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Havenbaas Joachim Coens: "Wellicht kwam oplegger waarin 39 lichamen zijn gevonden in het VK uit Zeebrugge"
In het Zuid-Engelse graafschap Essex zijn vanochtend 39 lichamen gevonden in een vrachtwagen. De chauffeur is gearresteerd. Eerst was gezegd dat de vrachtwagen via Ierland en Wales naar Engeland was gekomen, maar de Britse politie denkt nu dat de oplegger met de koelcontainer vannacht met een boot uit Zeebrugge is gekomen. Het federale parket heeft ondertussen een onderzoek geopend.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter