Coronatijden in Stokrooie

Theo Vallons is tijdens de voorbije maanden "in zijn kot" gebleven maar heeft toch heel wat kunnen wandelen. Het mooie weer was zeker meegenomen. Theo heeft tijdens zijn wandeltochten prachtige foto's gemaakt in en om Stokrooie. 

 

STOKROOIE, Pinksteren 2020
Na 8 weken corona-tijden blijven vele mensen hun conditie onderhouden met wandelen of fietsen. Zelf sluit ik graag erbij aan om te wandelen.

 

Wat mij dadelijk opvalt is dat je veel knuffelbeertjes ziet achter de ramen. Witte lakens aan de vensters en deuren met als opschrift “dank je wel voor de goede zorgen” je kan er onmogelijk naast kijken. Onderweg ook veel hartjes gezien, getekend met krijt op straat.

 

Het basisonderwijs de Startlijn maakt zich voor 15 mei klaar om de kinderen met open armen te ontvangen. De hefbomen aan de school zullen voor het eerst in werking treden, zodat de kinderen veilig naar school kunnen gaan.

 

En vertrekkend vanaf thuis heb ik enkele grote wandelingen gemaakt. Hierbij de foto’s van onderweg: De Groene Delle, Abdij Herkenrode, de Platwijers in Zonhoven, de Herkenrodebossen in Kermt en Thiewinkelbos.


Tekst en foto's: Theo Vallons     

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie