Fietsen door het vijvergebied Midden-Limburg

Op een zonnige dag (juli 2020) ben ik een stuk vijvergebied van Midden-Limburg gaan ontdekken. Het is een uitgestrekt gebied dat ook de Wijers wordt genoemd met 1001 vijvers.

 

Vooraf stippelde ik route via de knooppunten van het fietsnetwerk uit. Je start in Stokrooie, aan het einde van de nieuwe brug richting Bolderberg fiets je naar beneden. Langs het Albertkanaal neem je de Goorstraat. Van dan af kom je snel in het vijvergebied van Midden-Limburg.

 

Het eerste natuurreservaat dat je aan doet is de Platwijers. Je kan de watervogels observeren in de kijkhut of vanop de 15 meter hoge uitkijktoren kan je van een prachtige vijverlandschap genieten. Er is zoveel te zien onderweg.

 

De grootste attractie is het ‘fietsen door het water’,de 212 meter doorheen het water rijden in Bokrijk tussen knooppunten 91 en 243. Op de terugweg fiets je in Kuringen langs het overige deel van het natuurreservaat de Platwijers en tot slot kom je langs de Abdij van Herkenrode en Lavendeltuin. En dan ben je terug in Stokrooie. De route is 29,7 km. 

 

Dit zijn de knooppunten als je de route zelf wilt uit proberen: 93-301-300-305-92-71-242-243-91-95-237-94        

 

Tekst en foto's: Theo Vallons     

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie