Ook in Bolderberg overal verplicht dragen van mondmasker

Heusden-Zolder is één van die mijngemeenten waar de cijfers de hoogte in gingen. Burgemeester Borremans voert daarom vanaf woensdag 29 juli een mondmaskerplicht in over heel het grondgebied, met uitzondering van verplaatsingen met fiets, bromfiets of auto.

 

De politie geeft bij overtreding geen waarschuwing meer maar zal onmiddellijk verbaliseren bij overtreding.

Dit betekent dat ook in Bolderberg het dragen van een mismasker verplicht is op het hele grondgebied. Ook als je naar de frituur in Bolderberg gaat... 

Tekst: Marc Deferme
Foto: Pixabay

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Eerste en tweede golf vergelijken, kan dat? Van Gucht: "Toen testten we alleen hele zieke mensen, nu ook veel anderen"
In de periode van 24 tot 30 juli zijn er in ons land gemiddeld 491 coronabesmettingen per dag bij gekomen. Dat is de zoveelste stijging op rij. Maar kunnen we de cijfers van de eerste en tweede golf wel vergelijken? "Toen testten we alleen heel zieke mensen, nu ook jongeren, reizigers die terugkeren, mensen die in contact gekomen zijn met iemand die besmet is... Dat is nodig", zegt viroloog bij Sciensano Steven Van Gucht. Wereldwijd zijn nu al meer dan 18 miljoen mensen besmet geraakt met het verraderlijke virus. Volg alle updates in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter