De Mombeekvallei wandeling in Sint-Lambrechts-Herk

 

Sint-Lambrechts-Herk grenst dan niet aan Stokrooie, maar het is wel een deelgemeente van Hasselt. Als je in de Mombeekvallei wandelt sta je op een zeker moment op de nok van Hasselt, 60 meter boven de zeespiegel.

 

Daarom besloot ik om de wandeling in de Mombeekvallei te maken. Je kunt het ook een coronawandeling noemen. De veiligste en gezondste sport in openlucht is onder andere wandelen. Ik heb mijn wandelschoenen aangetrokken en ben naar Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) gereden. Aan het vertrek volg ik de gele pijlen van de 5km.

 

Ik was heel benieuwd naar de verscholen natuur van de Mombeekvallei. Al vlug zit je in het wandelparadijs dat beheert wordt door Natuurpunt. Je volgt de kronkelende  Mombeek. In de zomer staat het vol met een bloemenpracht. Nu in de herfst is het ook mooi met de gekleurde bladeren aan de bomen. Je wandelt veel langs houtkanten zoals de esdoorn, ook deze uitzichten zijn prachtig. Met de oversteek van een brugje moet je de Mombeek vaarwel zeggen. Zo komt je op het grondgebied Wimmertingen (Hasselt). Wat ik zie is dat de landbouw en natuur hier mooi samengaan. Op zeker moment ga je midden doorheen een maisveld dat vers werd afgedaan. Nog wat verder nog veel meer van dat moois.

 

En dan kom je uiteindelijk terug uit in de straat waar je vertrokken bent. Zonder dat je het hebt opgemerkt hebt wandel je op 66 meter boven de zeespiegel.

 

- Start: elektriciteitskabine in de Mundelbeekstraat in Sint-Lambrechts-Herk.

- Volg de gele pijlen 5km (de rode pijlen is 6km)

- Niet voor buggy

- In Alken kan je ook starten voor de wandeling Mombeekvallei.

- Vergeet je wandelschoenen niet. 

Tekst en foto's: Theo Vallons

       

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie