Buurderij Bovy opent vanaf 18 november

Vlak over de grens met Stokrooie opent op 18 november 2020 Buurderij Bovy haar deuren op Domein Bovy (Galgeneinde 22). Iedereen is hartelijk welkom tussen 18u en 19u30 om de producenten uit de streek en de Buurderij-verantwoordelijken Jana en Lenie te leren kennen op de feestelijke opening! 

 

Een Buurderij is een korte keten initiatief en wekelijkse ontmoetingsplaats waar je verse en lokale producten kan ophalen en de boeren uit je streek kan ontmoeten. Vanaf 18 november kan je elke woensdag terecht op Buurderij Bovy om je bestelling verse groenten, fruit, vlees, eieren, zuivel, brood en zoveel meer producten uit de streek op te halen.  

 

Hoe werkt het?  

 

Het concept is eenvoudig: via www.boerenenburen.be kan je gratis een account aanmaken als 'Buur' en je aansluiten bij de Buurderij. Je plaatst en betaalt je bestelling online, ten laatste op maandag om middernacht. Op woensdag kan je je bestelling ophalen tussen 18u en 19u30 op de gezellige Buurderij op Domein Bovy, bij de boeren zelf.  

 

Je kan bestellen wanneer en hoe vaak je wil zonder verplichtingen, minimumbestelling, vaste pakketten of een abonnement. Omdat je op voorhand je boodschappen bestelt, ga je samen met de Boeren, voedselverspilling tegen en wordt er énkel vers geoogst en klaargemaakt wat nodig is.  

 

Bovendien ondersteun je de lokale landbouw want in de Buurderij bepalen de landbouwers en ambachtelijke producenten zelf hun prijzen. Zij krijgen een inkomen dat fair is voor hen én goed is voor de lokale economie.   

 

Praktisch 

 

Alle info over Buurderij Bovy en de feestelijke opening is te vinden op de gelijknamige Facebookpagina  Meer informatie over het concept van de Buurderij en je eerste bestelling plaatsen, kan via de website www.boerenenburen.be.  

 

Of contacteer ons via buurderijbovy@hotmail.com

Tekst en foto: Jana Govarts

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie