Nieuwe omleidingsweg voor Stokrooie

De Stad Hasselt heeft de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg gepland tussen de Albertkanaalstraat en de Stokrooieweg. Dit om het sluipverkeer uit het centrum van Stokrooie te weren. De nieuwe weg komt evenwijdig te liggen met het jaagpad langs het Albertkanaal.  

Het centrum van Stokrooie wordt al geruime tijd geplaagd door sluipverkeer en zwaar vrachtverkeer dat van de Albertkanaalstraat komt en naar de Stokrooieweg wil. Bij de omleidingsweg <ordt de Albertkanaalstraat in één rechte lijn doorgetrokken langs het kanaal, evenwijdig met het jaagpad. Zo wordt het doorgaand verkeer geweerd uit de dorpskern van Stokrooie, en meer specifiek de Berkerwinningstraat. Er ontstaat dan een rechtstreekse verbinding naar de weg van Hasselt naar Bolderberg, zonder woongebied te doorkruisen.

 

Doorgaand fietsverkeer blijft mogelijk via het jaagdpad, dat gewoon behouden blijft. In samenwerking met de Vlaamse Waterweg worden in dezelfde periode van de aanleg van de ontsluitingsweg ook de kaaien en het pad vernieuwd.

 

De werken zijn voorzien voor na de zomer, in de tweede helft van 2023. 

Tekst en foto: Marc Deferme

 

Hier zal de nieuwe omleidingsweg aansluiten met de Berkerwinningstraat tot de Stokrooieweg.
Hier zal de nieuwe omleidingsweg aansluiten met de Berkerwinningstraat tot de Stokrooieweg.

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog formatie - Formateur Diependaele praat morgen al met Mahdi en Depraetere, echte onderhandelingen starten mogelijk volgende week 
Federaal informateur Bart De Wever (N-VA) heeft verslag uitgebracht bij de koning over zijn opdracht. Die heeft zijn opdracht met een week verlengd. Op Vlaams niveau geven zowel N-VA, Vooruit als CD&V aan dat ze bereid zijn om onderhandelingen op te starten. Matthias Diependaele (N-VA) zal die formatiegesprekken leiden. Volg de formatie op de voet in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie