Nieuwe brug in Kuringen

De wandelaars en de voorbij rijdende fietsers hebben het zeker al gemerkt : er wordt hard gewerkt aan de nieuwe brug over het Albertkanaal in Kuringen.

De oude brug is inmiddels volledig afgebroken en op het montageterrein langs de Albertkanaalstraat wordt de nieuwe brug in gereedheid gebracht. De nieuwe brug wordt gebouwd volgens het principe van de “generieke bruggen” die op verschillende locaties langs het Albertkanaal gebruikt worden. Op termijn zullen meer dan 20 gelijkaardige bruggen volgens dit principe worden gebouwd.

De brug in Kuringen wordt ongeveer 2 meter hoger dan de oude brug en zal een doorvaarthoogte hebben van 9.10 m. De hoogte van de boog zal 22 m boven het wegdek komen en de brug heeft een lengte van 123 m. Het kanaal wordt verbreed van 50 m naar 86 m.

 

Als de werken volgens plan verlopen zal de nieuwe brug ingevaren worden op 14 november 2021 en zal ze begin maart 2022 open gesteld worden voor het verkeer.

Tekst: Ingrid Schepers
Foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie