Nieuwe brug in Kuringen

De wandelaars en de voorbij rijdende fietsers hebben het zeker al gemerkt : er wordt hard gewerkt aan de nieuwe brug over het Albertkanaal in Kuringen.

De oude brug is inmiddels volledig afgebroken en op het montageterrein langs de Albertkanaalstraat wordt de nieuwe brug in gereedheid gebracht. De nieuwe brug wordt gebouwd volgens het principe van de “generieke bruggen” die op verschillende locaties langs het Albertkanaal gebruikt worden. Op termijn zullen meer dan 20 gelijkaardige bruggen volgens dit principe worden gebouwd.

De brug in Kuringen wordt ongeveer 2 meter hoger dan de oude brug en zal een doorvaarthoogte hebben van 9.10 m. De hoogte van de boog zal 22 m boven het wegdek komen en de brug heeft een lengte van 123 m. Het kanaal wordt verbreed van 50 m naar 86 m.

 

Als de werken volgens plan verlopen zal de nieuwe brug ingevaren worden op 14 november 2021 en zal ze begin maart 2022 open gesteld worden voor het verkeer.

Tekst: Ingrid Schepers
Foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Verenigde Staten hebben mysterieuze Chinese "spionageballon" neergehaald boven Atlantische Oceaan
De Verenigde Staten hebben de mysterieuze Chinese "spionageballon" neergehaald boven de Atlantische Oceaan. Dat was op livebeelden te zien. De VS is al enkele dagen in de ban van de ballon. Volgens president Joe Biden had hij woensdag al bevolen om de luchtballon neer te halen, maar was het risico voor schade te groot en werd dus gewacht tot de ballon zich boven open water bevond. "De Chinezen zullen met een goede uitleg moeten komen", zegt VS-correspondent Björn Soenens.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter