Virga Jessefeesten 2024

Volgende zomer op 15,18 en 24 augustus 2024 trekt de Virga Jesseommegang met als thema (h)echt zijn weer door de straten van Hasselt.

Hiervoor werden onze parochianen uitgenodigd om kennis te maken met groep 7, de groep die onze federatie vertegenwoordigd en waarbij we de Virga Jesse op handen dragen en bejubelen.

 

We zagen in een voorstelling hoe onze groep ingedeeld wordt en waarbij we zelf kunnen  voelen hoe Maria ons sterkt in genade en dankbaarheid, door samen handen mee te dragen die ons helpen, gesteund door het lied Magnificat waarbij we lof brengen aan Maria. Op het einde van onze groep wordt ook het Virga Jessebeeld meegedragen waardoor we ons nog meer verbonden voelen met Maria.

 

We danken alvast de mensen van het kernbestuur van onze  parochies Spalbeek, Tuilt, Kermt en Stokrooie die reeds veel verwezenlijkt hebben om een mooie groep samen te stellen.

 

Heb jij ook zin om mee te stappen, laat alvast iets weten aan ons  team. Je kan inschrijven  via themagroep.dankbaarheid@virgajessefeesten.be

Tekst: Ann Janssens
Foto: Theo Vallons


Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

6 tieners veroordeeld voor betrokkenheid bij onthoofding van Franse leerkracht Samuel Paty
Een Franse jeugdrechtbank heeft zes tieners veroordeeld voor de moord op de Franse leerkracht Samuel Paty. Paty werd in 2020 onthoofd, nadat hij tijdens een les over vrije meningsuiting een karikaturen van de profeet Mohammed had getoond. De minderjarigen krijgen celstraffen van 14 maanden met uitstel tot 6 maanden effectief met een elektronische enkelband.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter