Virga Jessefeesten 2024

Volop in de voorbereiding naar de VJ ommegang 2024

De fotogroep mocht de spits afbijten in de kerk van Stokrooie. Er zullen nog meer bijeenkomsten volgen in de parochies voor groep 7.

 

Verslag samenkomst fotodragers 24/4/2024

Aanwezig van de kerngroep: Myrian, Ann Janssens, Eddy.

- Tot nu toe zijn er 16 dragers gemeld. Het liefst halen we 20 dragers.

- De foto’s die meegedragen worden werden getoond en iedereen vond ze mooi.

- De groep zal in 2 rijen wordt later nog vastgelegd, dit is afhankelijk wat de groep paraplu’s doen.

- Een lint moet worden voorzien om de foto’s draagbaar te maken.

- Kledij: beige hemd of polo met lange mouwen en beige broek, er mag licht kleurverschil zijn. Witte of beige schoenen.

- Tegen half mei zouden we moeten beslissen of we voor de bussen gaan.

- Een datummatrix werd ingevuld voor de volgende samenkomst.

 

Tekst: Eddy Neven

Foto: Theo Vallons

 

 

Virga Jesseommegang

Volgende zomer op 15,18 en 24 augustus 2024 trekt de Virga Jesseommegang met als thema (h)echt zijn weer door de straten van Hasselt.

Hiervoor werden onze parochianen uitgenodigd om kennis te maken met groep 7, de groep die onze federatie vertegenwoordigd en waarbij we de Virga Jesse op handen dragen en bejubelen.

 

We zagen in een voorstelling hoe onze groep ingedeeld wordt en waarbij we zelf kunnen  voelen hoe Maria ons sterkt in genade en dankbaarheid, door samen handen mee te dragen die ons helpen, gesteund door het lied Magnificat waarbij we lof brengen aan Maria. Op het einde van onze groep wordt ook het Virga Jessebeeld meegedragen waardoor we ons nog meer verbonden voelen met Maria.

 

We danken alvast de mensen van het kernbestuur van onze  parochies Spalbeek, Tuilt, Kermt en Stokrooie die reeds veel verwezenlijkt hebben om een mooie groep samen te stellen.

 

Heb jij ook zin om mee te stappen, laat alvast iets weten aan ons  team. Je kan inschrijven  via themagroep.dankbaarheid@virgajessefeesten.be

Tekst: Ann Janssens
Foto: Theo Vallons


Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Aantal kankerdiagnoses in ons land lag nooit zo hoog, overlevingskansen wel sterk gestegen
Meer dan 78.400 Belgen hebben vorig jaar te horen gekregen dat ze kanker hadden. Het aantal diagnoses in ons land lag nog nooit zo hoog. Tegelijk daalt het aantal mensen dat sterft aan kanker. En de overlevingskansen bij bepaalde kankers zijn, onder meer dankzij verbeterde behandelingen, sterk gestegen.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie