Kraanvogels gespot in Stokrooie

 

In het begin van de Goorstraat in Stokrooie is er een koppel kraanvogels neergestreken op het maisveld. Het is uniek dat de kraanvogels in België komen overwinteren.

 

Al enkele weken zitten ze op het veld, ver weg op een veilige plaats. De vogels zijn schuw en willen met gerust gelaten worden. De eerste dagen lokte ze veel vogelaars. Met veel geduld in de auto slaagden ze erin om mooie foto’s te maken zoals Sabine Vanhove. 

Toch willen we met klem vragen om de beestjes niet in het maisveld te benaderen, en vooral ook rustig/stil te blijven wanneer je ze wil bekijken? Met een verrekijker zijn ze vanaf de Goorstraat goed te zien.


Mocht je ze vanuit huis willen volgen, dan kun je dagelijks nieuwe fotos en waarnemingen zien op de volgende site: https://waarnemingen.be/species/19/observations/?

 

Wil je meer weten over de kraanvogels: www.natuurpunt.be/pagina/kraanvogel  

Tekst: Theo Vallons

Foto’s: Sabine Vanhove

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Oud-minister Luc Martens moet voor rechter verschijnen voor het niet terugbetalen van verschillende leningen
Tien mensen die geld geleend hebben aan oud-minister en ereburgemeester Luc Martens uit Roeselare, hebben klacht tegen hem ingediend. Ze nemen het niet dat Martens hen nog niet terugbetaald heeft. De ex-minister geeft toe dat hij te laat is met enkele terugbetalingen, maar hij maakt zich sterk dat hij tegen eind volgende week een oplossing heeft.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter