Nieuwe schuilhuisjes De Lijn

"De Lijn heeft sinds jaar en dag een subsidiëringssysteem rond fietsenrekken, afvalbakken en schuilhuisjes", aldus Paul Smeets verantwoordelijke verkeer en infrastructuur van De Lijn.
Om de bouw van deze uitrusting aan haltes te promoten verleent De Lijn aan steden en gemeentes 75% subsidies in ruil voor de plaatsing en het onderhoud. Op een aantal plaatsen slaagt de stad Hasselt er in om deze taak over te laten nemen door een reclamebedrijf dat in ruil voor reclame de haltes uitrust. Niet alle halteplaatsen zijn even commercieel interessant voor zo een firma, dat is evident.  

Stokrooie
De Stad Hasselt heeft dan een budget uitgetrokken om de niet-commercieel bevonden halteplaatsen (zoals Stokrooie) uit te rusten met het materiaal dat De Lijn aanbiedt. Daar waar er voldoende openbaar domein ter beschikking is kunnen er schuilhuisjes komen. Daar waar er wat minder ruimte is wil de stad Hasselt toch voor meer comfort zorgen en zijn er al verschillende plaatsen uitgerust met een zitbank.

"Ter gelegenheid van de herinrichting van een belangrijke Stokrooier straat (Sint Amandusstraat) heeft De Lijn dan ook aan de stad het advies gegeven om ook daar de nodige uitrusting, samen met ons, aan te brengen zodat jullie in Stokrooie binnenkort met een volledig opgefriste omgeving kunnen uitpakken" aldus Paul Smeets.
 
Technisch
De Lijn levert schuilhuisjes, fietsenrekken en afvalbakken met 75% subsidies,
de stad betaald 25%,. De Stad Hasselt maakt de funderingen en aansluitingen klaar, de leverancier van De Lijn levert ter plaatse. Nadien zorgt de Stad Hasset voor de afwerking rondom en voor het onderhoud.

Foto's: Theo Vallons
Foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Eerste en tweede golf vergelijken, kan dat? Van Gucht: "Toen testten we alleen hele zieke mensen, nu ook veel anderen"
In de periode van 24 tot 30 juli zijn er in ons land gemiddeld 491 coronabesmettingen per dag bij gekomen. Dat is de zoveelste stijging op rij. Maar kunnen we de cijfers van de eerste en tweede golf wel vergelijken? "Toen testten we alleen heel zieke mensen, nu ook jongeren, reizigers die terugkeren, mensen die in contact gekomen zijn met iemand die besmet is... Dat is nodig", zegt viroloog bij Sciensano Steven Van Gucht. Wereldwijd zijn nu al meer dan 18 miljoen mensen besmet geraakt met het verraderlijke virus. Volg alle updates in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter