Bladkorven in Stokrooie 2011

De herfst heeft ons land weer bereikt en dat betekend dat de bomen langzaam hun bladeren beginnen te verliezen. Tijd dus om de bladeren bijeen te harken.

De groendienst van de stad Hasselt heeft nu ook handen vol. Gedurende de voorbije week zijn er enkel op het grondgebied van Stokrooie 32 bladkorven geplaatst.

Op 7 november worden de bladkorven voor de eerste maal leeggezogen, dit wordt later nog twee tot drie keer herhaald.

Voor meer informatie kan je terecht bij de werklijn van de Groendienst. Tel: 0800 - 93744

Tekst en foto: Theo Vallons

Bladkorven in Stokrooie (2010)

Sinds einde oktober is herfst in ons land en vele onder ons zijn al vlijtig bezig om de vallende bladeren bijeen te harken. Hier en daar zie je in de straten bladkorven, gemaakt door de locale bewoners.

Het personeel van de Groendienst Stad Hasselt plaatst bladkorven op het totale grondgebied van de Stad Hasselt. In Stokrooie alleen al werden er 40 bladkorven geplaatst.

In november wordt begonnen aan de eerste ophaalronde in Groot Hasselt. De afgevallen en verzamelde bladeren worden dan opgehaald: de bladkorf wordt leeg gezogen. Eén ophaalronde duurt zo'n veertien dagen. In de loop van de maand december komt men een tweede keer langs en ook in januari ook als het nodig zou zijn.

Bij de bewoners van Groot Hasselt heersen er misverstanden over het plaatsen van bladkorven. Het gaat meestal over wie er recht op heeft en wie niet.

Voor meer informatie kan je terecht bij de werklijn van de Groendienst tel: 0800 93 744

Tekst en foto: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Vader van Tine Nys getuigt op euthanasieproces: "Tine heeft geen waardig einde gehad. Integendeel"
Op het assisenproces in Gent, waar drie dokters terechtstaan na de euthanasie op Tine Nys, hebben de vader, broer en twee zussen van Tine getuigd. “Als zussen onder elkaar, wij hadden echt een sterke band. Maar de laatste maanden van haar leven is dat kapot gemaakt. Het idee om waardig te sterven, wij hebben daar een totaal omgekeerde ervaring mee”, vertelt zus Sophie Nys. Een mening die de rest van de familie deelt.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter