Winterland Hasselt 2012

Vanaf 17 november is alles klaar voor de 5e editie “Winterland Hasselt”. Meer dan 500.000 bezoekers worden verwacht op de Kerstmarkt, die doorgaat op het Kolonel Dusartplein van 17 november tot 6 januari 2013.

Officiële openeing op 16 november

Vrijdag 16 november werd de kerst­boomver­lich­ting op de schaatsbaan van het Kolonel Dusartplein ontstoken en werd door burgemeester Hilde Claes het officiële startsein voor de 5e editie van Win­terland Hasselt gegeven, gevolg door een spectaculair vuurwerk.  

 

Schrijf een brief naar de Kerstman

Wie een brief schrijft aan de Kerstman in Hasselt ontvangt een persoonlijke brief terug van de Kerstman. De brief kan uiteraard ook worden meegenomen bij een bezoek aan het huis. Het adres luidt: Huis van de Kerstman, Kolonel Dusartplein, 3500 Hasselt.

 

LED-verlichting

De organisatie van Winterland Hasselt heeft dit jaar opnieuw geïnvesteerd in duurzame verlichting. Nieuwe ornamenten zorgen voor een feeërieke kerstsfeer. Alle lampjes van Winterland Hasselt zijn led lampjes waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd.

 

Aanvangstijden schaatsbeurten 

De schaatsbaan wordt regelmatig schoongemaakt om de kwa­li­teit van het ijsvermaak zo hoog mogelijk te hou­den. Daarom wordt er ge­schaatst in ­beurten van tel­kens twee uur. Tussendoor wordt er gedweild. De aan­vangstijden van de schaats­beurten starten om 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.0­0 uur, 18.00 uur en tenslot­te 20.00 uur.

 

Programma

Winterland Hasselt kent dit jaar een gevarieerd programma met activiteiten voor jong en oud. In samenwerking met Feestcomité van de stad Hasselt worden 5 avonden georganiseerd in het kader van Hasselt Danst en worden 2 seniorennamiddagen georganiseerd. Op 30 november wordt Sinterklaas feestelijk ontvangen in Winterland en op 10 december zal de Kerstman op grootse wijze zijn intrede doen in Hasselt en zijn eigen huis op het Kolonel Dusartplein gaan bewonen.

 

Onderstaand het complete programma:

16/11 Officiële opening 20 uur

19/11 Hasselt Danst 19 uur

23/11 Afterwork met DJ Rikky 18 uur

25/11 Optreden blaasband Smesh uit Lieshout 13 uur

26/11 Workshop bloemschikken 13 uur

26/11 Hasselt Danst 19 uur

28/11 Sinterklaas op Winterland 14 uur

30/11 Afterwork met DJ Rikky 18 uur

03/12 Hasselt Danst 19 uur

07/12 Afterwork met DJ Rikky 18 uur

08/12 Intocht van de Kerstman 17 uur

10/12 Hasselt Danst 19 uur

16/12 Optreden kerstkoort Jus d’Orange 18 uur

17/12 Hasselt Danst 19 uur

20/12 Optreden kerstkoort Jus d’Orange 18 uur

21/12 Afterwork met DJ Rikky 18 uur

24/12 Kerstavond, Winterland sluit om 18 uur

28/12 Winterdrink met DJ Rikky 18 uur

31/12 Eindejaarsparty 21 uur

02/01 Burelen Nieuwjaarsparty 18 uur

04/01 Afterwork met DJ Rikky 18 uur

 

Workshop bloemschikken

Op maandag 26 november wordt een workshop bloemschikken georganiseerd. Het thema is ‘kerstkransen’. Onder deskundige begeleiding kan iedereen zijn persoonlijke kerstkrans maken. De aanvang is 13 uur en inschrijven kan van 17 tot en met 22 november aan de kassa van het Winterland Café of via mail naar info@winterland.be. De prijs bedraagt € 50,00 inclusief alle materialen, deskundige begeleiding en een consumptie met een stuk taart.

 

Eten en drinken

Op Winterland hoeft niemand om te komen van hon­ger en dorst. In het direct aan de schaatsbaan gelegen café Winterland kunnen de be­zoekers te­recht voor een drankje. Warme choco, Glühwein, Jäger­meis­ter, bier of een glas wijn of fris; het is er alle­maal te krijgen. Ook op de kerstmarkt is het culinaire element niet vergeten. Men kan zich hier letterlijk en figuurlijk door de wereld eten. Zo zijn er o.a. Luikse wafels, Franse crèpes, smoutebollen, Belgische frites en Duitse worsten.

 

Mindervaliden ook welkom

Winterland is goed toegankelijk voor rolstoelgebrui­kers. Alle ingangen van de verschillende tenten en Café Winterland zijn voorzien van speciale opgangen. De ‘Hesselse Poepjee’ is de eerste carrousel in Europa met een opgang voor rolstoelen.

 

Ook leuk voor niet-schaatsers

Wie niet gaat schaatsen kan toch volop plezier beleven aan Winterland Hasselt. Vanuit Café Winterland is er een mooi uitzicht op het plein en de schaats­baan. Genietend van een warme kop choco, een glas wijn of Glühwein is er geen betere plek Winterland Hasselt te aan­schouwen. Café Winterland is sfeervol ingericht met veel hout, dennen­geur en stemmige mu­ziek. Hier kunt u in een ouder­wetse ambiance genieten van de lek­kerste winterdranken.

 

Tekst: Theo Vallons en winterland.be

Winterland in Hasselt 2011

Van zaterdag 19 november t/m 8 januari 2012 wordt in Hasselt het Dusartplein omgetoverd in een kerststad.

Bezoekers kunnen genieten van verschillende kraampjes en een grote ijsbaan met in het midden een 20 meter hoge versierde kerstboom. Op de Grote Markt kan men een ritje maken met een ouderwetse draaimolen met twee verdiepingen, helemaal in Venetiaanse stijl maar met Hasseltse schilderingen.

Openingsuren dagelijks vanaf 10u00 en gratis.
De schaatsbaan en de attracties zijn betalend.

www.winterland.be

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Winterland

Winterland in Hasselt

Wat kunnen we zoal doen in de winter? In Hasselt een namiddag gaan shoppen of lekker een avondje gezellig op stap gaan en genieten. Maar samen met je gezin nu reeds de Kerstsfeer opsnuiven is wellicht ook een goed idee.

Vanuit Stokrooie kan je (met enige moeite) het reuzenrad zien in Hasselt. Want op het Kolonel Dusartplein gaat vanaf 20 november 2009 de tweede editie 'Winterland Hasselt' van start. Men kan er diverse activiteiten beleven: zo is de buitenschaatsbaan de grootste van België en een reuzenrad van 50 meter hoog waar je letterlijk niet naast kan kijken. Ook een glijbaan en een achtbaan met vliegende rendieren is er te bezoeken. Of een ritje met de Kersttrein... Uiteraard is er aan eten en drinken geen gebrek.

De organisatoren verwachten zo'n 400.000 bezoekers. Er is ook vuurwerk te bekijken:  tijdens de feestelijke opening op 20 november en op oudjaarsnacht.

Dit jaar wordt Winterland Hasselt uitgebreid, achter de oude kazernemuur kan je in heel wat kraampjes genieten van de vele prachtige kerstartikelen. Met de uitbreiding achter de kazernemuur betekent dit wel dat je twee maanden hietr niet langer gratis kan parkeren.

Op de Grote Markt is er plaats voor een reuze kerstboom en een kerststal, en evenals zoals vorig jaar de “Hesselse poepjée”. Een echte Venetiaanse carrousel, bestaande uit 2 verdiepingen en voorzien van zeer mooi schilderwerk met Hasseltse taferelen.

Winterland Hasselt is gratis te bezoeken van 20 november tot 3 januari 2010.

Meer info bij de Dienst Toerisme Stad Hasselt.

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Theo Vallons & Winterland Hasselt

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie