Steun slachtoffers aardbeving Haïti

Dinsdagnamiddag 12 januari 2010, werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op 15 km van Port-au-Prince, waar meer dan een miljoen mensen wonen. Het aantal slachtoffers wordt geschat op 100.000, met honderdduizenden gewonden en meer dan een miljoen mensen zijn dakloos.

Het is echter duidelijk dat de meest dringende noden op dit ogenblik zich situeren op het vlak van gezondheidszorg, zuiver water en hygiëne.

Haïti is een van de armste landen ter wereld en kampt al vele jaren met de gevolgen van geweld, onveiligheid en opeenvolgende natuurrampen. De aardbeving heeft de situatie nog dramatischer gemaakt.

Alle humanitaire organisaties, leden van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, zijn aanwezig op het terrein en en verlenen hulp.

Als inwoner van Stokrooie kan je ook meehelpen door een bedrag over te maken op een van volgende rekeningen.

 

Rekeningnummers

000-0000012-12 - Haïti Lavi (speciaal gezamenlijk rekeningnummer)
000-0006566-67 - Rode Kruis Vlaanderen (met vermelding aardbeving Haïti)
000-0000060-60 - Artsen Zonder Grenzen (met vermelding aardbeving Haïti)

Giften vanaf 30 Euro geven recht op een fiscaal attest.

 
Meer info: www.haiti1212.be  /   artsen zonder grenzen   /  rode kruis

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Politie pakt 8 mensen op die mogelijk terreuraanslag voorbereidden in België
De federale gerechtelijke politie heeft gisteravond in totaal 8 mensen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de voorbereidingen voor een terreuraanslag in ons land. Het gaat om twee verschillende dossiers die mogelijk met elkaar gelinkt zijn.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter