Gasleiding in de Albertkanaalstraat (2010)

Het netbedrijf Infrax heeft aan het bedrijf Visser & Smit Hanab de opdracht gegeven om de gasleiding aan te leggen in de Albertkanaalstraat tussen Kuringen en Stokrooie.

Visser & Smit Hanab, voorheen Aquavia, is wereldwijd gekend als een toonaangevend bedrijf in het aanleggen van leidingen en heeft haar hoofdzetel in Papentrecht Nederland. In België zijn ze gevestigd in Landegem.

Hier aan het Albertkanaal wordt 2 km gasleiding in de grond gelegd. Zorgvuldig worden de buizen van 14 meter aan elkaar gelast. Het bedrijf is reeds vier 4 weken aan het werk en langzaam is het einde in zicht. Ter hoogte van de firma Van Helmont bouwmaterialen in Stokrooie worden de buizen aangekoppeld aan de bestaande gasleiding. In Kuringen gebeurt dit ter hoogte van de firma LGTB in de Albertkanaalstraat.

Het einde van deze werken wordt rond einde van maart 2010 verwacht.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog: Superkern is afgelopen, WHO raadt neus- en mondmaskers in het openbaar nu toch aan
De vergadering van de "superkern" (de tien partijen die de regering-Wilmès volmachten hebben gegeven + de top van de federale regering) in Hertoginnedal is afgelopen. Wat is er juist beslist? Op tafel lag de verlenging van de huidige coronamaatregelen én een nieuw financieel steunpakket, met focus op de horeca, onze koopkracht en de ziekenhuizen. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt nu toch aan om neus- en mondmaskers in het openbaar te dragen. Daarmee verandert de WHO het geweer van schouder. En de dagelijkse corona-cijfers zijn (over het algemeen) opnieuw in dalende lijn. Volg al het coronanieuws in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter