Restauratiewerken binnen in kerk starten op 9 januari 2012

Zoals je nog wel weet werd in 2005 het dak van de Sint-Amanduskerk in Stokrooie reeds vernieuwd. Dit jaar wordt de binnenkant aangepakt en starten de renovatiewerken vanaf 9 januari. Eerst komen de elektriciteitswerken aan bod. Daarna volgen de andere werken zoals het herstellen van de glasramen, de vervanging isolatie van de verwarmingskanalen. De oude bepleistering wordt verwijderd en een nieuwe wordt aangebracht. Ook de zoldering wordt geïsoleerd en de buitenmuren behandeld tegen het opstijgend vocht. En ten slotte worden de bestaande verlichtingsarmaturen en geluidsinstallatie vernieuwd. De renovatiewerken zullen waarschijnlijk tot eind februari 2012 duren. De schilderwerken van de kerk zijn voorzien voor 2013. 

Tijdens dew werken zal de wekelijkse eucharistieviering blijven doorgaan op zaterdagavond. Voor de uitvaart- en gebedsdiensten zijn er keuzes in de kerken van de federatie Kermt, Spalbeek en Tuilt. 

 

Tekst: Theo Vallons
Foto: Onroerend erfgoed 

Restauratiewerken Sint-Amanduskerk te Stokrooi van start

De stad Hasselt heeft een gunstig advies verleend voor het opstarten van renovatiewerken aan de Sint-Amanduskerk in Stokrooie. Deze kerk dateert van 1851. Merkwaardig in de kerk zijn vier schilderijen uit de reeks “Deugdzame vrouwen”.
 
Om het religieus erfgoed in stand te houden, is het nodig dat we deze werken laten uitvoeren. De restauratiewerken zullen in drie delen worden uitgevoerd:
 
- het herstellen van glasramen;
- de binnenrestauratiewerken;
- elektriciteitswerken.
 
Omwille van energiebesparende maatregelen zullen er voorzetramen geplaatst worden. Op deze manier kan de kerkraad de energiekosten onder controle houden.
 
De raming van de werken wordt geschat op 250.000 euro. De financiering gebeurt met een doorgeeflening van de stad Hasselt en subsidies van de Vlaamse overheid.

Bron: Persbericht Stad Hasselt - 29/06/2010

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Oud-minister Luc Martens moet voor rechter verschijnen voor het niet terugbetalen van verschillende leningen
Tien mensen die geld geleend hebben aan oud-minister en ereburgemeester Luc Martens uit Roeselare, hebben klacht tegen hem ingediend. Ze nemen het niet dat Martens hen nog niet terugbetaald heeft. De ex-minister geeft toe dat hij te laat is met enkele terugbetalingen, maar hij maakt zich sterk dat hij tegen eind volgende week een oplossing heeft.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter