Bloemenkader aan de kerk Stokrooie

Op initiatief van Geert Van de Kerkhof, diensthoofd Groendienst stad Hasselt, werd dit uniek onderwerp ontworpen. Kaders van 1m op 1,20m met een hoge rand en met een laag steenwol en gevuld met ongeveer 140 vetplantjes. Als ze goed ingeworteld zijn in de bodem kunnen de kaders zowel horizontaal  als vertikaal geplaatst worden.
In totaal werden er een tachtigtal kaders gemaakt. Ter gelegenheid van de zevenjarige Virga-Jessefeesten werden ze geplaatst in de deelgemeenten, aan de invalwegen en in de binnenstad van Hasselt.

Tekst en foto: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog: WHO verandert geweer van schouder en raadt iedereen aan neus- en mondmaskers in het openbaar te dragen
De Wereldgezondheidsorganisatie raadt nu toch aan om neus- en mondmaskers in het openbaar te dragen. Daarmee verandert de WHO het geweer van schouder. Vandaag komt de "superkern" (de tien partijen die de regering-Wilmès volmachten hebben gegeven + de top van de federale regering) opnieuw bijeen in Hertoginnedal. Op tafel ligt de verlenging van de huidige coronamaatregelen én een nieuw financieel steunpakket, met focus op de horeca, onze koopkracht en de ziekenhuizen. En de dagelijkse corona-cijfers zijn (over het algemeen) opnieuw in dalende lijn. Volg al het coronanieuws in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter