Oproep voor insturen dorpsgezichten Stokrooie

De Erfgoedkring Herkenrode-Kuringen start een inventarisatie van dorpsgezichten van Kuringen, Schimpen, Stokrooie en Tuilt. Dat kunnen schilderijtjes, pentekeningen, aquarellen of gewoon oude foto's zijn vanlandschappen, woningen of kapelletjes. Het geboortehuis van je ouders dat plaats moest ruimen voor een ruimere woning of voor de aanleg van een nieuwe weg, spoorweg of kanaal, ...

De dorpsgezichten worden geïnventariseerd en tijdens een tentoonstelling tussen werken van bekende kunstenaars en schilders geplaatst (9-18 september 2011).

Als je materiaal hebt, of je hebt vragen, neem dan contact op met de erfgoedkring, of via:  André Convents, voorzitter, andre.convents@skynet.be

Telefoon: 011/23 96 96

Tekst en foto: Erfgoedcel Hasselt

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Testaankoop en Unia klagen goedkopere tickets via NMBS-app aan en dreigen met rechtszaak: "Digitale discriminatie"
Consumentenorganisatie Testaankoop en gelijkekansencentrum Unia klagen aan dat sommige vervoerbewijzen van de NMBS op dit moment goedkoper zijn via de app dan aan het loket en aan de verkoopautomaten. Als de openbaarvervoersmaatschappij tegen 31 augustus niet bevestigt dat ze zal stoppen met het aanbieden van digitale voordeeltarieven, dan komt er een rechtszaak.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie