Ophalen kerstbomen in Stokrooie maandag 11 januari 2016

Maandag 11 januari 2016 haalt de reinigingdienst van Limburg.net in alle straten van Stokrooie de oude kerstbomen op. 

 

Wil je er zeker van zijn dat men je boom meeneemt? Zet deze dan op maandag 12 januari voor 7 uur ’s morgens op de stoep. Het spreekt voor zich dat je enkel natuurlijke exemplaren kan meegeven (geen kunstbomen). Daarnaast vraagt de ophaaldienst om zeker ook alle versiering, de pot en de kluit te verwijderen. Wie sneller van zijn kerstboom verlost wil zijn, kan deze ook aanbieden in één van de recyclageparken (containerpark). 

Opgelet: Op vrijdag 8 januari zijn de recyclageparken vanaf 12 uur gesloten wegens nieuwjaarsreceptie. 


Info: Stad Hasselt
Foto: Marc Deferme

Ophalen kerstbomen in Stokrooie op 12 januari 2015

Maandag 12 januari 2015 haalt de reinigingdienst van Limburg.net in alle straten van Stokrooie de oude kerstbomen op. 

 

Wil je er zeker van zijn dat men je boom meeneemt? Zet deze dan op maandag 12 januari voor 7 uur ’s morgens op de stoep. Het spreekt voor zich dat je enkel natuurlijke exemplaren kan meegeven (geen kunstbomen). Daarnaast vraagt de ophaaldienst om zeker ook alle versiering, de pot en de kluit te verwijderen. Wie sneller van zijn kerstboom verlost wil zijn, kan deze ook aanbieden in één van de recyclageparken. 

Info: Stad Hasselt
Foto: Marc Deferme

Ophalen kerstbomen in Stokrooie op 6 januari 2014

Maandag 6 januari 2014 haalt de reinigingdienst van de Stad Hasselt in Stokrooie de oude kerstbomen op. Dit gebeurt, afhankelijk van de straat, in combinatie met de huisvuilronde ofwel de ophaalronde van GFT en PMD.

 

Wil je er zeker van zijn dat men je boom meeneemt? Zet deze dan op maandag 6 januari voor 7 uur ’s morgens op de stoep. Het spreekt voor zich dat je enkel natuurlijke exemplaren kan meegeven. Daarnaast vraagt de ophaaldienst om zeker ook alle versiering, de pot en de kluit te verwijderen. Wie sneller van zijn kerstboom verlost wil zijn, kan deze ook aanbieden in één van de recyclageparken. 

Info: Stad Hasselt
Foto: Marc Deferme

Toch ophaling kerstbomen in Stokrooie 2012 ! (UPDATE)

Door de Stad Hasselt werd volgende informatie verspreid op 5 januari 2012:

"In de week van maandag 9 tot en met vrijdag 13 december halen de stadsdiensten alle oude kerstbomen op. Dit gebeurt, afhankelijk van de straat, in combinatie met de huisvuilronde ofwel de ophaalronde van GFT en PMD. ‘Het spreekt voor zich dat we enkel natuurlijke bomen meenemen’, aldus schepen van reiniging Tom Vandeput. ‘Daarnaast vragen we ook om zeker alle versiering, de pot en de kluit te verwijderen’."

 

Info: Stad Hasselt

Ophaling kerstbomen is afgeschaft (eerdere info)

Je zal het misschien wel al gemerkt hebben op de afvalkalender, er is geen huis-aan-huisophaling voorzien voor kerstbomen. Deze werd sinds 2011 afgeschaft. Je kan met je kerstboom - ontdaan van pot, stronk en versiering - terecht op het recyclagepark.

 

Info en foto: Limburg.net 

 

Ophaling kerstbomen 2011

Van 10 t/m 14 januari haalt de reinigingsdienst de kerstbomen op. Dit gebeurt op dezelfde dag dat bij je thuis het huisvuil of GFT opgehaald wordt. De bomen moeten vanaf 7 uur aan de straatkant liggen. Opgehaalde kerstbomen worden verwerkt. Het is dus belangrijk dat de kerstboom ontdaan is van versieringen en dat hij zonder pot wordt aangeboden.

De leverancier van de grote kerstbomen komt de bomen ophalen op de centrale werkplaatsen en zal deze op zijn eigen terrein verhakselen. Het hakselmateriaal wordt gebruikt als mulchlaag bij de aanplanting van nieuwe kerstbomen, op de plaats waar de kerstbomen die wij gebruikten stonden. Op die manier worden de kerstbomen op een ecologisch verantwoorde manier verwerkt.

Info: Stad Hasselt

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Franse president Macron sluit sturen van westerse troepen naar Oekraïne in de toekomst niet uit
De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van westerse troepen naar Oekraïne niet uit. "Er is voorlopig geen consensus over, maar we mogen in de toekomst niets uitsluiten", zei hij na een Europese top over steun aan Oekraïne. Een 15-tal landen gaat wel een "munitiecoalitie" vormen om munitie aan te kopen voor Oekraïne.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter