Subsidies voor zwaluwnesten

De Stad Hasselt voorziet reeds vanaf 2005 in een subsidie voor eigenaars en gebruik van gebouwen met broedende huis- en boerenzwaluwen.

De toelage heeft betrekking op woningen en/of andere gebouwen gelegen op het grondgebied Hasselt. Ze wordt uitbetaald aan de gebruiker van dat deel van het gebouw waaraan of waarin de nesten zich bevinden (vb in geval van een appartementsgebouw wordt de toelage uitbetaald aan de bewoner van het bewuste appartement waar het nest zich bevindt),

De toelage dient beschouwd te worden als een vergoeding voor de eigen inzet van de bewoners bij het instandhouden van de zwaluwnesten. Zij kan gewaardeerd worden op 25 euro / jaar voor het instandhouden van een zwaluwkolonie van 1 tot 3 nesten; 37,50 euro / jaar voor het instandhouden van een zwaluwkolonie van 4 of 5 nesten en 50 euro / jaar voor het instandhouden van een zwaluwkolonie van meer dan 5 nesten.
 
De aanvraag voor betoelaging wordt bij het gemeentebestuur ingediend voor 31 juli 2011 op het daartoe bestemd formulier. Indien je deze subsidie wenst, dien je het aanvraagformulier op te vragen via het digitaal loket. Voor eventuele vragen kan u tijdens de kantooruren (8u30 - 16u30) telefonisch contact met ons opnemen.Dit project wordt gerealiseerd 'met financiële steun van de Vlaamse Overheid '
 
Meer informatie: tel 011/239388
groen@hasselt.be of op de website van de Stad Hasselt
 
Tekst: Stad Hasselt & Theo Vallons
Foto: Herman Berkhoudt

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - 183 nieuwe overlijdens in ons land, voetbalcompetitie wellicht stopgezet
Het coronavirus heeft in België al meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers gemaakt. De voorbije 24 uur zijn er 183 nieuwe overlijdens gemeld in ons land. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat wereldwijd de kaap van 1 miljoen besmettingen de komende dagen overschreden zal worden. In de sportwereld wordt een virtuele Ronde van Vlaanderen georganiseerd en dreigt de voetbalcompetitie te worden stopgezet. Volg hier al het coronanieuws van vandaag.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter