Postbode Adelin Nijs met pensioen

Op 7 juli 2011 was het voor onze postbode Adelin Nijs zijn laatste werkdag voor de uitreiking van brieven en kranten. Adelin heeft er veertig jaar dienst opzitten als postbode bij "De Post", tegenwoordig "bpost". Leuke en minder leuke brieven (lees rekeningen) kwamen door zijn toedoen in onze brievenbussen terecht.

Ja, we keken uit als hij bijna stipt op hetzelfde uur in de straat bezig was, en hier en daar een tussenstop met een vriendelijk babbeltje was niet vreemd aan hem. Hij is een graag geziene figuur in Stokrooie. Stiptheid was ook zijn motto, en op de vraag om de "vensterenveloppen" niet meer te bezorgen was zijn antwoord "ja ik heb ze ook niet graag".

Op de laatste werkdag van Adelin waren er op verschillende plaatsen op zijn ronde brievenbussen versierd en werd hem en cadeautje aangeboden. Dit zijn zoals hij zelf zegt “ontroerende momenten”.

De dag nadien deed Adelin Nijs zijn ronde nog eens over maar dan wel met een open wagen! Adelin en zijn echtgenote zaten fier achter in de wagen begeleid door vrienden en collega’s die toeterend door "zijn" wijk reden om de mensen de kans te geven hem te begroeten en feliciteren.

Wij wensen Adelin Nijs veel geluk en hij is nog steeds welkom voor een babbel en een verfrissing.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Dansen op (trouw)feesten mag weer, Erika Vlieghe: "Dit vooral doen als je epidemie weer snel op gang wil trekken"
Dansen op een (trouw)feest mag weer onder bepaalde voorwaarden. Zo moet de afstand van 1,5 meter worden bewaard, tenzij je kan dansen in je "sociale bubbel" van 15 personen, zo meldt het Crisiscentrum. De huwelijkssector is tevreden, exitgroep GEES is dat allesbehalve. "Als maatschappij zijn we hier niet klaar voor. Dit snap ik echt niet", zegt voorzitter Erika Vlieghe.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter