Postbode Adelin Nijs met pensioen

Op 7 juli 2011 was het voor onze postbode Adelin Nijs zijn laatste werkdag voor de uitreiking van brieven en kranten. Adelin heeft er veertig jaar dienst opzitten als postbode bij "De Post", tegenwoordig "bpost". Leuke en minder leuke brieven (lees rekeningen) kwamen door zijn toedoen in onze brievenbussen terecht.

Ja, we keken uit als hij bijna stipt op hetzelfde uur in de straat bezig was, en hier en daar een tussenstop met een vriendelijk babbeltje was niet vreemd aan hem. Hij is een graag geziene figuur in Stokrooie. Stiptheid was ook zijn motto, en op de vraag om de "vensterenveloppen" niet meer te bezorgen was zijn antwoord "ja ik heb ze ook niet graag".

Op de laatste werkdag van Adelin waren er op verschillende plaatsen op zijn ronde brievenbussen versierd en werd hem en cadeautje aangeboden. Dit zijn zoals hij zelf zegt “ontroerende momenten”.

De dag nadien deed Adelin Nijs zijn ronde nog eens over maar dan wel met een open wagen! Adelin en zijn echtgenote zaten fier achter in de wagen begeleid door vrienden en collega’s die toeterend door "zijn" wijk reden om de mensen de kans te geven hem te begroeten en feliciteren.

Wij wensen Adelin Nijs veel geluk en hij is nog steeds welkom voor een babbel en een verfrissing.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - 183 nieuwe overlijdens in ons land, voetbalcompetitie wellicht stopgezet
Het coronavirus heeft in België al meer dan 1.000 dodelijke slachtoffers gemaakt. De voorbije 24 uur zijn er 183 nieuwe overlijdens gemeld in ons land. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat wereldwijd de kaap van 1 miljoen besmettingen de komende dagen overschreden zal worden. In de sportwereld wordt een virtuele Ronde van Vlaanderen georganiseerd en dreigt de voetbalcompetitie te worden stopgezet. Volg hier al het coronanieuws van vandaag.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter