Nieuwjaarsdrink 2014 in de Waterlozestraat Stokrooie

De Kerstman deed ook dit jaar zijn ronde in de Waterlozestraat. 

Hij had voor alle 70 plussers (en dat zijn er wel 24) goed gevulde pakjes bij. Gelukkig had hij dit jaar de hulp van zijn Kerst-elf… 
De Kerstman stond voor aanvang van de Kerst-Nieuwjaarsdrink aan de ingang van de tent al trouw op post om alle geburen te verwelkomen. 
Ook de Kerst-elf kon men her en der zien rondhuppelen. 
Later op de avond had de Kerstman voor de kindjes ook nog een pakje voorzien. 


De Kerst-Nieuwjaarsdrink werd ook dit jaar weer druk bezocht, wat leuk dat de geburen van de Waterlozestraat graag samen feesten!

 We kregen ook bezoek van buitenuit, er waren Hollanders, Arabieren en politieagenten aanwezig. 
Ook zij waren meer dan welkom om de buren te entertainen. 
Er werd gegromd en gegrold van het lachen. 

De Kerstman bedankte iedereen die meewerkte en iedereen die meevierde tijdens de leuke avond.Tot volgend jaar


De Kerstman


Foto: Theo Vallons

De Kerstman in de Waterlozestraat (2012)

Naar goede gewoonte trok de Kerstman erop uit om de 70-plussers in de Waterlozestraat te verrassen met een pakje. Men kijkt hier natuurlijk naar uit, de Kerstman werd overal hartelijk ontvangen. Iedereen werd ook persoonlijk uitgenodigd voor de Kerst-Nieuwjaarsdrink van de Waterlozestraat. Hier kunnen de geburen elkaar de beste wensen aanbieden in een warme sfeer. 

Allerbeste wensen van de  Kerstman. 

 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Ich zien och gjan

8 januari 2011, nieuwjaarsdrink in de Waterlozestraat. Een beetje ongerust wachten we op de eerste gasten, want onze formule – de kersthappening – hebben we een beetje aangepast:

 

- een andere datum, zodat de kinderen toch voldoende rust en tijd hadden voor hun examens;
- een andere plaats, veel minder zichtbaar, maar allicht een stuk veiliger dan vroeger.

 

Maar als zo rond 18.00 u de eerste buren arriveren, weliswaar met de boodschap dat ze naar een feestje moesten, maar ‘we hebben u allemaal zo hard zien werken, dan vonden we toch dat we maar eens een goeiedag moesten komen zeggen,’ is de toon meteen gezet. Fijne en bemoedigende woorden.

 

En rond 19.00 u verandert de tent in een plaats vol sympathieke mensen,  vrolijk gelach, en gekus: ‘het beste voor 2011, hé! De sfeer is top, de organisatie loopt op rolletjes, iedereen geniet van het gezellige en warme samenzijn.

 

Rond 19.30 groot bezoek: Rob Beenders, onze schepen van Verkeer heeft  een doos met fluovestjes bij. En tot ons groot plezier wordt hij vergezeld van onze burgermoeder (allez, een piepjonge dan) Hilde Claes, onze burgemeester, komt ons een hart onder de riem steken. Met speech en al! Op een stoel, zodat iedereen haar goed kan zien, groothartig ondersteund door één van  onze sterke buurmannen. We starten onze minicampagne: ‘Ich zien och gjan!’ en doen een oproep aan iedereen,  om een fluovestje te dragen als je je in het (schemer)donker op straat begeeft. We moeten zorgen voor elkaar, nietwaar!

 

Blijkbaar heeft niet alleen het stadsbestuur van onze straat gehoord, ook God stuurt een aantal vertegenwoordigers:  Méér dan drie Koningen springen ‘even’ bij ons binnen, en blijven de hele avond hangen!

 

Alsof het allemaal niet op kan, verschijnt accordeonist Jonas Van Esch nog op het toneel, en hij brengt  de sfeer van ambiance, plezier en vriendschap tot een kookpunt. Hij gaat er hevig tegenaan, ondanks een vrij serieuze griepaanval. We vragen ons met ons allen af hoe die man dan speelt als hij niet ziek is! Amai, wat een brok energie!

 

Wat een fijne avond, hoeveel warmte, hoeveel vriendschap. Een dikke bedankt aan iedereen, van onverwachte helper tot vaste medewerker, van onze sponsors tot alle buren, van groot tot klein. Wij alvast van de organisatie kijken uit naar volgend jaar!

 

Ich zien och gjan! Zowel in ons hart als op de baan!

Tekst: Annemie Bex
Foto's: Gilbert Luyckx

 

Jonas van Esch accordeanimatie voor jong en oud, voor al uw feesten.
jonasvanesch@hotmail.com  - tel 0479/342801

Uitslag kalkoenwedstrijd Waterlozenstraat

Op 19 december 2009 tijdens het kerstbuurtfeest in de Waterlozestraat werd een kalkoenwedstrijd gehouden. Men moest het juiste gewicht ervan raden. Het preciese gewicht van de kalkoen was 1,800 kg. Marie-Jeanne Vanvoorden en haar echtgenoot Romain Driesmans hadden het gewicht juist geraden en kregen de kalkoen mee naar huis.

Kersttaferelen in Stokrooie 2009

Vijf straten van Stokrooie doen dit jaar terug mee met de  straatversieringswedstijd van Stad Hasselt: de Coenenstraat, Kanaalstraat, Schabbestraat, Schellestraat en de Waterlozestraat.
Dit jaar heeft de stad Hasselt zo'n 120 kerstbomen gratis geleverd aan de bewoners van deze straten. De kerstbomen staan nu te pronken langs de straten. Slingers, kerstballen en kerstlichtjes worden uit de kast gehaald en worden zorgvuldig in de kerstbomen gehangen. De creatiefsten maken een sneeuwman of een beer bij de kerstboom.

 

In de week van 14 december trekt een jury van PR8 door Hasselt om de deelnemende straten te bezoeken. De mooiste versierde straat krijgt een buurtfeest cadeau.

 

11 editie kersthappening in de Waterlozestraat op 19 december.

Zaterdag 19 december slaat het kerstteam de tenten op aan de bushalte (eindhalte Waterlozestraat) van de Lijn. De inwoners hebben kosten noch moeite gespaard en hebben een paar nieuwe tenten gekocht. De inwoners zullen ’s avonds vanaf 18.00u de tenten goed in gebruik nemen. Eerst komt de Kerstman in actie. Met paard en kar bezorgt de goeie man kerstcadeaus aan de bejaarden inwoners van de Waterlozestraat. Hij moet wel op tijd terug zijn in de tent, want hij geen enkel kind een verrassing van de Kerstman missen. Aan eten en drinken is er geen gebrek. In de warme tent kan men  genieten van zelfgemaakte soep, borrels, verschillende biersoorten en om de inwendige mens te versterken: heerlijke pannenkoeken” en hot-dogs. Naar jaarlijks gewoonte kan iedereen weer raden naar het gewicht van een kalkoen.

 

Eens de feestdagen voorbij zijn...

De stedelijke reinigingsdienst komt in Stokrooie op maandag 11 januari 2010 de kerstbomen ophalen. De opgehaalde kerstbomen worden gecomposteerd.
Het is belangrijk dat je vooraf de pot en de versiering van je kerstboom verwijdert.

 

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Kersthappening in de Waterlozestraat 2008 (verslag)

Reeds voor de vijfde keer nodigde het kerstteam op zondag 21 december de buurtbewoners uit op de Kersthappening. Dit jaar werden ook de nabij gelegen buren van de Waterlozestraat uitgenodigd. Plaats van het gebeuren was de omgeving van het bushokje aan de eindhalte. De Lijn had deze stopplaats tijdelijk buiten gebruik gesteld. In de namiddag bezorgde de kerstman reeds pakjes aan de senioren in de straat. De kinderen kregen later op de avond tijdens de happening eveneens nog geschenkjes. 


Tussen 18.00 en 23.30 uur waren de buurtbewoners welkom op de kersthappening. Iedereen kon de Kerstsfeer opsnuiven, het kerstteam liet niets aan toeval over. Er waren tentjes en vuurkorven en aan eten en drinken was er geen gebrek. Je kon genieten van de heerlijke soep, hotdog en warme chocomelk. 
Ook een levende kalkoen was te winnen, de aanwezigen mochten raden naar het gewicht van de kalkoen. De weging gebeurde ’s nachts onder toeziend oog van de kerstman: net geen 13 kg. Winnaar werd Rudi Vandermot. Hij mocht even later het jammerende beestje in ontvangst nemen (hij moest het die nacht meenemen - dat was de  voorwaarde verbonden aan de prijsvraag). 

Natuurlijk moet je na het “plezier tot in de late uurtjes” stilaan opruimen, 
Want ’s anderdaags stoppen weer bussen van De Lijn aan de bushalte. Vlijtige buren maakten er ook geen probleem van en staken zwierig de handen uit de mouwen. We hopen dat de inzet ook financieel beloond wordt want in 2009 houden we ons tienjarig straatfeest...


Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie