Verhakselen aan huis - 2012

Tot eind april kan je gratis je snoeihout aan huis laten hakselen. Geef je naam, adres, telefoonnummer en de vermoedelijk hoeveelheid hout via de Groendienst 011/28 30 44.

 

Je krijgt dan te horen op welke dag, afhankelijk van de planning, je je snoeihout klaar kan leggen aan de straatkant. Je hoef die dag niet thuis te zijn. Leg de takken in dezelfde richting, die met doornen apart, verwijder kluiten en bind de takken niet samen.

De houtsnippers blijven je eigendom.
Je kan ze tussen je struiken of bloemen strooien als bedekking tegen onkruid.

 

Info: Centrale werkplaats Stad Hasselt - Tel 011/28 30 44

Tekst: Theo Vallons
Foto: Tuinadvies.nl

Verhakkelen aan huis - 2011

Wil je in oktober, november of december gratis je snoeihout bij je thuis laten verhakkelen? Geef je naam, adres, telefoonnummer en de vermoedelijke hoeveelheid hout via tel. 011/283044 of thuis.verhakselen@hasselt.be

Je krijgt dan te horen op welke dag, afhankelijk van de planning, je je snoeihout klaar kan leggen aan de straatkant. Je hoef die dag niet thuis te zijn. Leg de takken in dezelfde richting, die met doornen apart, verwijder kluiten en bind de takken niet samen.

De houtsnippers blijven je eigendom. Je kan ze tussen je struiken of bloemenperken strooien als bedekking tegen onkruid.

INFO
Centrale werkplaats Stad Hasselt - Tel. 011/283044 - thuis.verhakselen@hasselt.be

Bladkorven en hakselen in Stokrooie (november 2010)

De herfst is terug in het land, dat betekent werken in de tuin.
De gekleurde herfstbladeren worden van het gazon en uit de tuin verwijderd.
De bladeren zijn ideaal voor compost en het afdekken van gevoelige plantjes tegen de vorst.
Ook kan men de bladeren deponeren in de bladkorven die doorde Stad Hasselt langs de weg werden geplaatst. Vanaf eind november tot januari worden de bladkorven door het personeel van de Stad Hasselt leeggemaakt met een speciale zuigmachine. Zo kan men de bladkorf opnieuw vullen.
Zie ook dit artikel

Ook voor het snoeien is er een oplossing. Vanaf 3 november tot eind december is het personeel
van de Groendienst onderweg om te hakselen. Het is nu het moment om de snoeitakken aan de straat te leggen om te laten hakselen. Het haksel kunt u gebruiken om onder de struiken en bomen te strooien als bescherming. Meer info, zie artikel hieronder op deze pagina.

Gelieve werkplaats Hasselt te verwittigen 011/283044

Tekst: Theo Vallons

Aan huis verhakkelen 2010

In 2007 startte stad Hasselt met een project “verhakkelen aan huis”, al snel bleek dit een groot succes. Vorig jaar maakten 568 gezinnen gebruik van deze gratis service.

Waarom aan huis verhakkelen?
Door het aan huis verhakkelen wordt er heel wat bespaard. Ritten van en naar het recyclagepark worden overbodig en de afvoer van het ingezamelde afval naar een groen composteerinstallatie is niet meer nodig. Het aanbrengen van een strooilaag tussen de beplantingen maakt het verhakkelen hout perfect bruikbaar als toevoegmateriaal voor thuiscompostering, bodemverbetering en onkruidbestrijding.
Op die manier heb je geen milieuonvriendelijke onkruidverdelgers en kunstmeststoffen meer nodig.

Praktisch
Het “verhakkelen” wordt uitgevoerd door twee ploegen die uitgerust zijn met een professionele hakselmachine. Ze gaan weer op pad tot 30 april en later dit jaar nogmaals in de maanden november en december. Hun taak: snoeihout van particulieren thuis en op afspraak te verhakkelen. Het team komt langs tussen 8.30 en 16.30 uur.

Let er op dat de stapelplaats bereikbaar moet zijn van op de straat omdat de hakselaar met een vrachtwagen getrokken wordt. Zorg er ook voor dat voetgangers en fietsers dan niet gehinderd worden door uitstekende takken. De minimale hoeveelheid is 1 m³ en er wordt enkel snoeiafval aanvaard afkomstig van privétuinen op het adres waar je woont. Leg al de takken in dezelfde richting, dat vereenvoudigt het hakselen. Takken met doornen dienen apart aangeboden te worden. Verwijder wortelkluiten, stronken enz. en zorg dat er geen ijzerdraad, stenen enz. in de hoop aanwezig zijn. Daardoor wordt beschadiging van de machine voorkomen.
Je moet niet thuis blijven wachten tot de ploeg er aankomt. In normale omstandigheden komt het team binnen de week uw hoop snoeiafval verwerken. Leg indien gewenst een zeil gereed om het verhakseld hout proper op te vangen.

Aanvragen
Een aanvraag geef je door via het nummer 011/28 30 44 of via e-mail: thuis.verhakselen@hasselt.be. Je geeft de hoeveelheid snoeihout door, je naam en je adres en de plaats waar je het snoeihout zal leggen. Je wordt dan ingeschreven in de planning en het team kijkt na op welk moment ze in je buurt zijn. Meestal is dit binnen de week.

Oh ja, deze service is gratis...

Tekst: Stad Hasselt

Gratis hakselen aan huis 2008

Weet je niet waar naartoe met je snoeihout? De Stad Hasselt komt gratis bij je thuis takken verhakselen tijdens de maanden november en december. Je hoeft hiervoor niet thuis te blijven, leg gewoon het snoeithout op de stoep. Men komt langs tussen 8.30 en 16.30 uur.

Maak een afspraak bij de Centrale Uitvoeringsdiensten via het nummer 011/283044 of mail naar thuis.verhakselen@hasselt.be. De houtsnippers zijn voor jou. Je kan deze als mulchlaag tussen de struiken uitspreiden.

Info: Centrale Uitvoeringsdiensten Stad Hasselt

Tekst en foto: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie