Werken aan brug Zolderstraat-Waterlozestraat (2010)

De brug aan de Zolderstraat Stokrooie wordt heraangelegd. Maandag 13 september 2010 is aannemer Martens Group gestart met de werken. De rijweg zal heraangelegd worden in asfalt en aan beide zijden komt er een fietspad. De weg wordt hiervoor versmald van 6,10 naar 5 meter.

De kasseien (1800 m2) zijn inmiddels opgebroken en zullen worden herbruikt tijdens de werken in Stevoort voor de de heraanleg rond de kerk en de toegang naar het kerkhof.

Als de weersomstandigheden het toelaten zullen de werkzaamheden twee maanden duren. Tijdens de werken zal het verkeer omgeleid worden via de Lummense Kiezel – Holrakkerstraat – Stokrooieweg.

Met vragen kan u terecht bij de Stad Hasselt via e-mail wegen@hasselt.be of telefonisch 011/239391.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Werken Infrax in de Waterlozestraat

Sinds 14 september is Infrax gestart met het plaatsen van nutsleidingen in de Waterlozestraat. Tijdens de werken (die 19 werkdagen zullen duren) wordt getracht de hinder tot een minimum te beperken.

Jan Eysermans, ontwerpcoördinator van Infrax, verstrekt toelichting: "Omwille van spanningsklachten zal er een nieuwe cabine (vermogen 200kva) geplaatst worden in de Waterlozestraat langs de 'Voortbeek'.
Er dient een middenspanningskabel 3*95PRC aluminium geplaatst te worden vanaf cabine Grote Heide naar de nieuwe cabine toe (960m).
Het bovegronds net zal vernieuwd worden (430m). De koperlijn wordt vervangen door kabel bundel 95Alu. De werken worden uitgevoerd door aannemer Vandebroek. De totale kostprijs voor tot project bedraagt 57.664 € "

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog formatie - Formateur Diependaele praat morgen al met Mahdi en Depraetere, echte onderhandelingen starten mogelijk volgende week 
Federaal informateur Bart De Wever (N-VA) heeft verslag uitgebracht bij de koning over zijn opdracht. Die heeft zijn opdracht met een week verlengd. Op Vlaams niveau geven zowel N-VA, Vooruit als CD&V aan dat ze bereid zijn om onderhandelingen op te starten. Matthias Diependaele (N-VA) zal die formatiegesprekken leiden. Volg de formatie op de voet in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie