Stokrooie Ziekenzorgbestuur breien Okra-knuffels

Tijdens de  voorbij VirgaJesse feesten 2010 hebben enkele mensen van Ziekenzorg de handen in elkaar geslagen om klokken te maken van garen, bestemd om te dragen door de groep Spalbeek en Stokrooie. Moeder en dochter Jean Vandermot , Rita Swennen en Marie-Jeanne Vanvoorden maakten samen 84 stuks.

Nu staan ze voor een ander uitdaging: Okra-knuffels breien voor de kinderen die minder goed hebben.
Jean Vandermot, Rita Swennen en Vera Wilms hebben er al veel gebreid. Met de overschotten van verschillende kleuren breiwol worden de knuffels gemaakt. Ze houden er ook rekening mee dat de vulling in de knuffels wasbaar materiaal moet zijn.

Marie-Jeanne Vanvoorden zorgt voor de afwerking oogjes, handjes en voetjes. De afgewerkte knuffels worden afgegeven bij Okra-Limburg vzw of één van de breicafe’s in Limburg, daarna gaat het naar de Wereldvisiehulp. Het is de bedoeling kinderen gelukkig te maken met een Okra- knuffel uit Stokrooie

Eind april loopt het maken van Okra-knuffels ten einde.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie