Stokrooie Ziekenzorgbestuur breien Okra-knuffels

Tijdens de  voorbij VirgaJesse feesten 2010 hebben enkele mensen van Ziekenzorg de handen in elkaar geslagen om klokken te maken van garen, bestemd om te dragen door de groep Spalbeek en Stokrooie. Moeder en dochter Jean Vandermot , Rita Swennen en Marie-Jeanne Vanvoorden maakten samen 84 stuks.

Nu staan ze voor een ander uitdaging: Okra-knuffels breien voor de kinderen die minder goed hebben.
Jean Vandermot, Rita Swennen en Vera Wilms hebben er al veel gebreid. Met de overschotten van verschillende kleuren breiwol worden de knuffels gemaakt. Ze houden er ook rekening mee dat de vulling in de knuffels wasbaar materiaal moet zijn.

Marie-Jeanne Vanvoorden zorgt voor de afwerking oogjes, handjes en voetjes. De afgewerkte knuffels worden afgegeven bij Okra-Limburg vzw of één van de breicafe’s in Limburg, daarna gaat het naar de Wereldvisiehulp. Het is de bedoeling kinderen gelukkig te maken met een Okra- knuffel uit Stokrooie

Eind april loopt het maken van Okra-knuffels ten einde.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Testcapaciteit voor corona stijgt tot ruim 10.000 per dag, regering voorziet ook 20.000 testen voor woonzorgcentra
De testcapaciteit in ons land is gestegen tot meer dan 10.000 per dag. Dat meldt bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD) in een persbericht. Specifiek 20.000 testen worden voorzien voor de woonzorgcentra. Verder zijn er vandaag opnieuw 503 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal stabiliseert al een aantal dagen. "Goed nieuws", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Maar we moeten volhouden. Geniet dus van het mooie weer, maar nodig geen mensen uit."
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter