François Celis gehuldigd als 50 jaar orgelist (2011)

De parochianen konden zich optimaal voorbereiden op Pasen. Om 9.30u had in de kerk van Stokrooie de paasviering plaats, pastoor Francy Thonon ging de viering voor. De twee koren van onze parochie luisterden de viering op, aan het orgel François Celis.

Op het einde van de viering vroeg de pastoor om François Celis en zijn echtgenote Rita naar voor te komen, ze wisten nergens van. Het zangkoor zong een ingestudeerd nummer “daarbij die molen”. De families en vrienden waren aanwezig tijdens de viering. Tijdens het voorlezen van een dankbrief van bisschop Hoogmartens pinkten François en Rita een traantje weg.

François kreeg een ereteken opgespeld en mocht cadeaus in ontvangst nemen van het zangkoor en van de parochieraad, Rita kreeg een kleurrijke bos bloemen. Op de koop toe bood de parochieraad een receptie aan, zo werd er druk na gepraat over 50 jaar orgelist François Celis. De aanwezigen mochten nadien een korfje met chocolade paaseitjes meenemen naar huis, ze waren klaargemaakt door Marie-Jeanne Vanvoorden en Romain Driemans.

Tekst en foto's: Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Testcapaciteit voor corona stijgt tot ruim 10.000 per dag, regering voorziet ook 20.000 testen voor woonzorgcentra
De testcapaciteit in ons land is gestegen tot meer dan 10.000 per dag. Dat meldt bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD) in een persbericht. Specifiek 20.000 testen worden voorzien voor de woonzorgcentra. Verder zijn er vandaag opnieuw 503 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal stabiliseert al een aantal dagen. "Goed nieuws", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Maar we moeten volhouden. Geniet dus van het mooie weer, maar nodig geen mensen uit."
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter