Het Belang van Hasselt

Vanaf dinsdag 9 mei komt de website van het Belang van Limburg met een eigen pagina voor de Hasselaren. Alle verenigingen en wijken uit Hasselt en Zonhoven komen hier aan bod. En belangrijk, iedereen mag artikels insturen...

Met de bevestiging van dit nieuws onderstreept Concentra – uitgever van Het Belang van Limburg maar ook initiatiefnemer van uw HasseltLokaal – dat het voortdurend bezig is met "nieuws uit uw omgeving". De voorbije jaren werd zo in Hasselt al heel wat ervaring opgedaan en – eerlijk is eerlijk – ook in het buitenland gekeken hoe men daar omgaat met "hyperlokaal" nieuws.

De lancering van "Het Belang van Hasselt" is daar dus het logisch gevolg van. Maar niet alleen Hasselt krijgt weldra zijn eigen Belang, alle gemeenten in de provincie komen aan de beurt. De primeur was weggelegd voor Lommel en Bilzen. De andere gemeenten volgen, zodat voor het einde van het jaar de Limburgse cirkel rond is. Hasselt komt online op 9 mei.

Ivo Vandekerckhove, hoofdredacteur van Het Belang van Limburg: "Enerzijds komen er 48 nieuwe websites. Eén voor iedere gemeente. Daar kan je elke dag van de week al het denkbare nieuws uit je eigen gemeente terugvinden. Anderzijds is er nog het tweede luik: wekelijks krijgt je bij de zaterdageditie van Het Belang van Limburg een extra katern met nieuws uit je gemeente". Iedere gemeente krijgt op die manier dus zijn een  gepersonaliseerd "Belang".

Wat het project helemaal bijzonder maakt, is dat veel van de inhoud van zowel de website als de zaterdagkrant, afkomstig zal zijn van mensen in de gemeente zelf. Iedereen mag zelf zijn eigen nieuws insturen. Technisch is daar alles klaar voor, zodat je op een heel eenvoudige manier je tekst, foto's en video's kan doorgeven. De lancering van "Het Belang van Hasselt" betekent ook dat Hasseltlokaal vanaf dan zal stoppen. Op 9 mei krijgt iedere inwoner van Hasselt ook eenkrantje in de brievenbus met hierin alle verdere details.

Stokrooie
De website van Stokrooie blijft uiteraard gewoon verder bestaan en bundelt het nieuws uit Stokrooie en uit de verenigingen. Deze site is een eigen initiatief van Stokrooie en staat dan ook volledig los van 'Het Belang van Hasselt'.

Wel willen we je vragen om als je een artikel instuurt naar het 'Belang van Hasselt' dit ook te sturen naar Stokrooie. Want dan wordt jouw nieuws ook geplaatst bij ons op de website van Stokrooie en sla jij meteen twee vliegen in één klap...

Hoe tekst en/of foto Insturen?
Je tekst en foto kan je eenvoudig mailen naar info@stokrooie.be
Of je mag ook je foto's en teksten uploaden via de speciale link op stokrooie.be. Onderaan de navigatie vind je de button "upload foto's"

Tekst: Marc Deferme
Bron: hasseltlokaal.be en HBVL

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie