Openingsuren tuin 2017

De romantische tuin van Dina Deferme kan je gaan bezoeken iedere zondagnamiddag van 13 tot 18 uur in de maanden juni - juli en augustus. Mocht je een andere dag willen dan kan dat ook, maar dan telkens op afspraak. 

Openingsuren 2016

De tuin is iedere zondag van juni, juli en augustus enkel in namiddag open voor individueel bezoek (van 14 tot 18 uur).

Hasseltse speculaas voor Dina Deferme

HASSELT - De gekende tuinarchitecte Dina Deferme kreeg vanwege het Stadsbestuur van Hasselt de speculaas van de maand. Deze onderscheiding wordt verleend aan Hasselaren die hun stad op bijzondere wijze in de spotlights zetten.

 

Dina Deferme beleefde onlangs de verrassing van haar leven. Vanuit China kreeg ze een exemplaar van een luxe magazine dat maar liefst acht bladzijden aan haar tuin in Stokrooie besteedde. Dina: "Vorige zomer kreeg ik bezoek van een Chinese gaste, zij verbleef bijna een halve dag in de tuin, en ze nam veel foto's. BijZe nam afscheid met de woorden 'I'll make you very famous in China'. En inderdaad, wat later viel het nummer in de brievenbus."

Dina Deferme mocht de Hasseltse speculaas ontvangen uit de handen van burgemeester Hilde Claes.
Dina Deferme mocht de Hasseltse speculaas ontvangen uit de handen van burgemeester Hilde Claes.

De tuin van Dina Deferme

Dina Deferme bekend tot in China

STOKROOIE - De gekende tuinarchitecte Dina Deferme beleefde onlangs de verrassing van haar leven. Vanuit China kreeg ze een exemplaar van een luxe magazine dat maar liefst acht bladzijden aan haar tuin te Stokrooie besteedde.

 

Dina: “Het verhaal begint in de zomer van 2015 toen ik een telefoon van een meisje kreeg met de vraag of haar Chinese vriendin een bezoek aan onze tuin mocht brengen. Enkele dagen later arriveerde onze Chinese gaste met een cadeautje onder de arm.”

De Chinese bezoekster verbleef bijna een halve dag in de tuin en het viel Dina op dat ze redelijk veel foto’s nam. “Bij haar vertrek nam ze afscheid met de woorden “I’ll make you very famous in China’. Ik glimlachte en had al van vele bezoekers gehoord dat ze mijn tuin zouden aanbevelen bij hun vrienden; maar in China?”

“Enkele dagen geleden kreeg ik evenwel een mailtje vanuit China. Onze bezoekster van toen bleek een journaliste te zijn die de wereld afreisde op zoek naar mooie tuinen. Ze vertelde ook nog dat ze een reportage van 8 pagina’s in haar magazine had geplaatst, waar we een exemplaar van krijgen. Er heeft zelfs een vliegtuigmaatschappij contact met mij genomen, omdat ze in juni een reis van een week naar Limburg plannen. Onze tuin zou het uitgangspunt vormen van hun verblijf.”

 

Openingsuren 2015

We hebben hard gewerkt en de tuin staat er weelderig op. Iedereen is van harte welkom vanaf zondag 7 juni tot en met de laatste zondag van augustus.

Groeten
Dina 

Foto: Robert Mavic

Openingsuren 2014

Van harte welkom, iedere zondag open nog tot einde augustus 2014 voor individueel bezoek van 10 tot 18u
Voor groepen op afspraak - alle dagen behalve maandag

Groeten

Dina

Foto's: Dina Deferme

Deze prachtige 4 ha grote Engels getinte tuin van tuinarchitecte Dina Deferme bevindt zich in een landelijke omgeving niet ver van Hasselt. Een tuin vol verrassingen, waar elk deel pure rust uitstraalt en boeit door een unieke sfeer.
De indrukwekkende borders veranderen elke maand van kleur. Komt zeker eens langs, Dina zal met veel plezier gids zijn in haar romantische tuin.

Open: iedere zondag van juni, juli en augustus van 10 uur tot 18 uur (honden niet toegelaten)
Inkom: (5€ tvv de zwaar verbranden)
Groepen: (min 20 personen) op afspraak van dinsdag tot zaterdag 8€ pp. - inbegrepen: geleid bezoek, koffie of thee.

De Romantische tuin.
Contactpersoon: Dina Deferme.
Beuzestraat 64 Stokrooie (Hasselt)
info@deferme.be
Tel 011/256458
GSM 0475577408

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Dina Deferme 

Weet jij hoe ‘romantiek’ ruikt? In de romantische tuin van tuinarchitect Dina Deferme en Tony Pirotte vind je vele geuren die je misschien doen denken aan een romantisch uitje. Deze 4 ha grote tuin is opgedeeld in tuinkamers waar je kunt genieten van een onderscheiden en bonte verzameling vaste planten, rozen, klimplanten en heesters.

Adres: Beuzestraat 64 - 3511 Stokrooie-Hasselt
Tel & Fax: 011 - 25 64 58
Open: iedere zondag in juni, juli en augustus van 10 tot 18 uur
Inkom: ten voordele van de Belgische Brandwonden Stichting


Website: www.deferme.be

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Digitale Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven. 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

Van Parys: "Bendecommissie had al gewezen op eventuele betrokkenheid rijkswachters"
Tony Van Parys, die voorzitter was van de tweede Bendecommissie, vindt de onthullingen in verband met de "Reus" in de Bende van Nijvel dit weekend, belangrijk. De commissie gaf eind jaren '90 wel al aan dat er extra onderzoek moest gevoerd worden naar gewezen rijkswachters. 
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter