Nieuw schema voor de eucharistievieringen

Vanaf september is er een nieuw schema van eucharistievieringen in onze twee pastorale eenheden.
 

De benoeming van pastoor Jan Philippe als Deken van Pelt gaat invoege vanaf september 2020. Pastoor Jan Philippe was enkele jaren werkzaam in de pastorale eenheid van Kuringen. Dit betekent dat vanaf september pastoor Gerard Janssen en diaken François Goffings voor 2 pastorale eenheden zullen instaan: St. Franciscus in Kuringen en St. Elisabeth in Kermt. Stokrooie wordt gerekend onder Kermt.

 

Dankzij de medewerking van pastoor Jos Polders en pastoor Marcel Vanheusden is het mogelijk om in de andere kerken om de 14 dagen een eucharistievieringen te houden. Als de maand een vijfde zondag telt, zijn er enkel misvieringen in de 3 hoofdkerken. 

 

In de kerk van Kuringen Heide St. Jan zullen vanaf september geen vieringen meer doorgaan. Er zal op een gepast moment een laatste viering georganiseerd worden. 

Hieronder een overzicht van de Eucharistievieringen in de verschillende kerken. 

Tekst: Theo Vallons

 

Schema Eucharistievieringen vanaf September 2020
SCHEMA EUCHARISTIEVIERINGEN.pdf
Adobe Acrobat document 90.6 KB

Openluchtmis kapel Hamelheide 15 augustus geannuleerd

Het bestuur van Kapel Hamelheide heeft beslist dit jaar geen openluchtmis te laten doorgaan op 15 augustus. Het bestuur heeft dit besluit noodgedwongen genomen omwille van de verspreiding van het coronavirus en om zo de veiligheid van de bezoekers niet in het gedrang te brengen. Het doorgaan van de openluchtmis staat wel foutief in het parochieblad van juli vermeld. 

 

De kapel Hamelheide blijft ondertussen altijd open. Zorg voor een veilige afstand en draag altijd een mondmasker. We kijken alvast samen uit naar 2021 voor de openluchtmis op 1mei en 15 augustus.    

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Schema voor Eucharistievieringen in Stokrooie (juli-augustus)

Ze is een nieuw schema voor Eucharistievieringen gedurende de maanden juli en augustus 2020 in de Sint-Amanduskerk te Stokrooie.

Juli (om19 uur)
04/07   Gebedsdienst

11/07   Eucharistieviering

18/07   Gebedsdienst

25/07   Eucharistieviering

 

Augustus (om 19 uur)

01/08   Gebedsdienst

08/08   Eucharistieviering

15/08   Gebedsdienst
            Géén openluchtmis kapel Hamelheide wegens corona.

22/08   Eucharistieviering

29/08   Gebedsdienst


Vanaf 1 september verlaat pastoor Jan Philippe de pastorale eenheid “St. Franciscus” Kuringen. Hij wordt benoemd als Deken in de pastorale eenheid “de goede herder” in Pelt.

 

Onze pastoor Gerard Janssen (foto) wordt benoemd in de 2 pastorale eenheden, “St.Elisabeth” (Hasselt-West) en “St. Franciscus” Kuringen. Vanaf september wordt opnieuw bekeken voor een haalbaar schema voor de weekendvieringen in de 2 pastorale eenheden. In de hoofdkerk van Kermt is elke zondag om 09u30 een Eucharistieviering.  

Tekst en foto: Theo Vallons

Vanaf 8 juni terug misvieringen in Stokrooie

Stilaan zijn de winkels terug open gegaan, de horeca is gevolgd vanaf 8 juni. De curve van de corona besmettingen daalt dan wel sterk, we moeten nog altijd voorzichtig zijn. 

In overleg met de Nationale Veiligheidsraad werd beslist dat in de kerken na maanden lockdown terug misvieringen mogen plaatsvinden.

 

Ook in Stokrooie wordt dit het geval vanaf zaterdag 13 juni. De parochies van Hasselt-West zijn gestart met de praktische voorbereiding. In een brief van de Bisschop aan alle parochies werden verschillende toepassingen uitgewerkt om de misviering in de toekomst veilig laten te verlopen.  

 Zo worden er rijen stoelen verwijderd om de veilige afstanden te verkrijgen. Er worden ook affiches opgehangen bij het binnen- en buitengaan van de kerk waar de mensen zich dienen aan te houden.

Niet toegelaten zijn het uitdelen van zangboekjes of tekstblaadjes. De wijwatervaten mogen voorlopig niet meer worden gebruikt en het sanitair wordt volledig afgesloten. Ook tijdens de vredeswens is elkaar een handdruk geven niet langer toegestaan.  

De persoon die de communie uitdeelt wast zijn handen vooraf met handgel en draagt een mondmasker. Tijdens de communie zal een veilige afstand dienen te worden gehouden en ook een vaste looprichting voor in- en uitgang.

 

Hopelijk zien we elkaar binnenkort terug in onze kerk, maar dan wél op veilige afstand.

 

Tijdstip misviering Stokrooie
Misvieringen in Stokrooie zijn er elke zaterdagavond om 19 uur.

 

Tekst en foto: Theo Vallons         

 

Stokrooie viert Sint-Amandus en zamelt kleding in

Op zaterdag 8 februari om 19u is er een viering van onze patroonheilige Sint-Amandus in de kerk van Stokrooie.

Tijdens de misviering wordt er een collecte gehouden voor pater Hugo Vangeel die in Brusselse noordwijk woont. Hij zet zich in voor de daklozen in zijn regio.


Dekens en warme kledij zijn nog altijd welkom. Je kunt ze bezorgen bij Marie-Jeanne Vanvoorden in Stokrooie of bij Hilde Vangeel in Tuilt (tel 011 251431). Alles komt rechtstreeks bij pater Hugo Vangeel in de Brusselse Noordwijk. 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Pater Hugo Vangeel (midden)
Pater Hugo Vangeel (midden)

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter