Schema voor Eucharistievieringen in Stokrooie (juli-augustus)

Ze is een nieuw schema voor Eucharistievieringen gedurende de maanden juli en augustus 2020 in de Sint-Amanduskerk te Stokrooie.

Juli (om19 uur)
04/07   Gebedsdienst

11/07   Eucharistieviering

18/07   Gebedsdienst

25/07   Eucharistieviering

 

Augustus (om 19 uur)

01/08   Gebedsdienst

08/08   Eucharistieviering

15/08   Gebedsdienst
            Géén openluchtmis kapel Hamelheide wegens corona.

22/08   Eucharistieviering

29/08   Gebedsdienst


Vanaf 1 september verlaat pastoor Jan Philippe de pastorale eenheid “St. Franciscus” Kuringen. Hij wordt benoemd als Deken in de pastorale eenheid “de goede herder” in Pelt.

 

Onze pastoor Gerard Janssen (foto) wordt benoemd in de 2 pastorale eenheden, “St.Elisabeth” (Hasselt-West) en “St. Franciscus” Kuringen. Vanaf september wordt opnieuw bekeken voor een haalbaar schema voor de weekendvieringen in de 2 pastorale eenheden. In de hoofdkerk van Kermt is elke zondag om 09u30 een Eucharistieviering.  

Tekst en foto: theo Vallons

Vanaf 8 juni terug misvieringen in Stokrooie

Stilaan zijn de winkels terug open gegaan, de horeca is gevolgd vanaf 8 juni. De curve van de corona besmettingen daalt dan wel sterk, we moeten nog altijd voorzichtig zijn. 

In overleg met de Nationale Veiligheidsraad werd beslist dat in de kerken na maanden lockdown terug misvieringen mogen plaatsvinden.

 

Ook in Stokrooie wordt dit het geval vanaf zaterdag 13 juni. De parochies van Hasselt-West zijn gestart met de praktische voorbereiding. In een brief van de Bisschop aan alle parochies werden verschillende toepassingen uitgewerkt om de misviering in de toekomst veilig laten te verlopen.  

 Zo worden er rijen stoelen verwijderd om de veilige afstanden te verkrijgen. Er worden ook affiches opgehangen bij het binnen- en buitengaan van de kerk waar de mensen zich dienen aan te houden.

Niet toegelaten zijn het uitdelen van zangboekjes of tekstblaadjes. De wijwatervaten mogen voorlopig niet meer worden gebruikt en het sanitair wordt volledig afgesloten. Ook tijdens de vredeswens is elkaar een handdruk geven niet langer toegestaan.  

De persoon die de communie uitdeelt wast zijn handen vooraf met handgel en draagt een mondmasker. Tijdens de communie zal een veilige afstand dienen te worden gehouden en ook een vaste looprichting voor in- en uitgang.

 

Hopelijk zien we elkaar binnenkort terug in onze kerk, maar dan wél op veilige afstand.

 

Tijdstip misviering Stokrooie
Misvieringen in Stokrooie zijn er elke zaterdagavond om 19 uur.

 

Tekst en foto: Theo Vallons         

 

Stokrooie viert Sint-Amandus en zamelt kleding in

Op zaterdag 8 februari om 19u is er een viering van onze patroonheilige Sint-Amandus in de kerk van Stokrooie.

Tijdens de misviering wordt er een collecte gehouden voor pater Hugo Vangeel die in Brusselse noordwijk woont. Hij zet zich in voor de daklozen in zijn regio.


Dekens en warme kledij zijn nog altijd welkom. Je kunt ze bezorgen bij Marie-Jeanne Vanvoorden in Stokrooie of bij Hilde Vangeel in Tuilt (tel 011 251431). Alles komt rechtstreeks bij pater Hugo Vangeel in de Brusselse Noordwijk. 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Pater Hugo Vangeel (midden)
Pater Hugo Vangeel (midden)

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Dansen op (trouw)feesten mag weer, Erika Vlieghe: "Dit vooral doen als je epidemie weer snel op gang wil trekken"
Dansen op een (trouw)feest mag weer onder bepaalde voorwaarden. Zo moet de afstand van 1,5 meter worden bewaard, tenzij je kan dansen in je "sociale bubbel" van 15 personen, zo meldt het Crisiscentrum. De huwelijkssector is tevreden, exitgroep GEES is dat allesbehalve. "Als maatschappij zijn we hier niet klaar voor. Dit snap ik echt niet", zegt voorzitter Erika Vlieghe. Hoe en wie de beslissing precies genomen heeft, is onduidelijk.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter