Een klein beetje Kerstmis in onze parochiekerk Stokrooie

Jean Vanderspikken, Greta Lemmens, Gaston Reynders, Gilbert en Jeannine Philippens hebben de kerstboom in de kerk zeer mooi versierd. De adventskrans die door Marie-Jeanne Vanvoorden is gemaakt blijft tot Kerstmis staan.

 

Dankzij deze mensen kunnen wij in de kerk genieten van de kerstversieringen en even zitten bij de kerstboom. Je kunt de kerstversieringen bewonderen tot bij driekoningen op 6 januari.

 

De Sint-Amanduskerk is geopend elke dag vanaf 10u tot 17u. Tijdens de coronatijden willen wij elkaar toch een zalig Kerstmis wensen en dat wij gezond mogen blijven in 2021.

 

Zorg goed voor elkaar! 

 

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Even geen weekendvieringen meer, ook niet bij Allerheiligen

Omwille van de strijd tegen het coronavirus vraagt men ons om onze sociale contacten tot een minimum te herleiden. Voor ons betekent dit dat er bij de eredienst (eucharistievieringen, doopsels, huwelijken, uitvaartliturgie, …) max. 40 mensen aanwezig mogen zijn in de kerk. 

 

Voor een doopsel, huwelijk of uitvaart is dit met de betrokken familie af te spreken. Dit kan, mits inachtneming van deze beperking, het dragen van een mondmasker, ontsmetten van de handen en het bewaren van de 1,5 m afstand, doorgaan. 

 

Voor de weekendvieringen ligt dit anders. We willen voorkomen dat er situaties zijn waarin we aan de 41e persoon die binnen wil komen, de toegang moeten weigeren. Daarom zullen vanaf het weekend van 31 oktober/ 1 november geen weekendvieringen meer doorgaan tot nader order. Dit voor elke parochie binnen onze pastorale eenheid. 

Ook op maandag 2 november, Allerzielen en op woensdag 11 november, wapenstilstand, zijn er ook geen eucharistievieringen. 

 

De mensen die in het voorbije jaar een overlijden in de familie hadden, ontvangen voor zondag een brief waarin meegedeeld wordt dat de vieringen in de kerk en op het kerkhof niet georganiseerd zullen worden. Samen met deze brief ontvangen zij het kruisje met de naam van hun overledene, een gebedskaart voor op het kerkhof en de kaart met de namen van de overledenen van het voorbije jaar. 

 

Via het parochieblad en de website houden we jullie verder op de hoogte. 

Het zijn moeilijke tijden. We kunnen deze tijd beleven, in solidariteit met zovelen die deze boodschap van inperking van activiteiten nog op veel drastischer wijze ervaren. 

 

Team Pastorale eenheid St. Elisabeth

Omzendbrief voor de parochianen
2020-10-28 Brief corona St-Elisabeth.pdf
Adobe Acrobat document 27.1 KB

Eerste communie in Stokrooie - 2020 - bekijk de videostream

Zondag 4 oktober hadden we een heel mooie 1ste communieviering ondanks corona! We hebben er samen het beste van gemaakt. Hieronder kan je de link vinden voor de livestream. Heel fijn om achteraf alles eens te bekijken.

 

Volgend jaar zal de 1ste communie in Stokrooie plaatsvinden op zondag 2 mei 2021 om 10.30u. Eerst mag je nog meegenieten van de viering dit jaar. Veel kijkgenot!

 

Groetjes,

Viviane

Online videostream:  https://player.vimeo.com/video/462430360

Oktober 2020 is de Rozenkransmaand

Elke donderdagochtend om 10.00 uur in de maand oktober wordt er samen een Rozenhoedje gebeden aan het beeld van moeder Maria in de Sint-Amandus kerk van Stokrooie.

Wegens coronamaatregelen houden wij voldoende afstand en dragen we een mondkapje.

Iedereen is van harte welkom

Het parochieteam 

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Nieuw schema voor de eucharistievieringen

Vanaf september is er een nieuw schema van eucharistievieringen in onze twee pastorale eenheden.
 

De benoeming van pastoor Jan Philippe als Deken van Pelt gaat invoege vanaf september 2020. Pastoor Jan Philippe was enkele jaren werkzaam in de pastorale eenheid van Kuringen. Dit betekent dat vanaf september pastoor Gerard Janssen en diaken François Goffings voor 2 pastorale eenheden zullen instaan: St. Franciscus in Kuringen en St. Elisabeth in Kermt. Stokrooie wordt gerekend onder Kermt.

 

Dankzij de medewerking van pastoor Jos Polders en pastoor Marcel Vanheusden is het mogelijk om in de andere kerken om de 14 dagen een eucharistievieringen te houden. Als de maand een vijfde zondag telt, zijn er enkel misvieringen in de 3 hoofdkerken. 

 

In de kerk van Kuringen Heide St. Jan zullen vanaf september geen vieringen meer doorgaan. Er zal op een gepast moment een laatste viering georganiseerd worden. 

Hieronder een overzicht van de Eucharistievieringen in de verschillende kerken. 

Tekst: Theo Vallons

 

Schema Eucharistievieringen vanaf September 2020
SCHEMA EUCHARISTIEVIERINGEN.pdf
Adobe Acrobat document 90.6 KB

Openluchtmis kapel Hamelheide 15 augustus geannuleerd

Het bestuur van Kapel Hamelheide heeft beslist dit jaar geen openluchtmis te laten doorgaan op 15 augustus. Het bestuur heeft dit besluit noodgedwongen genomen omwille van de verspreiding van het coronavirus en om zo de veiligheid van de bezoekers niet in het gedrang te brengen. Het doorgaan van de openluchtmis staat wel foutief in het parochieblad van juli vermeld. 

 

De kapel Hamelheide blijft ondertussen altijd open. Zorg voor een veilige afstand en draag altijd een mondmasker. We kijken alvast samen uit naar 2021 voor de openluchtmis op 1mei en 15 augustus.    

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Schema voor Eucharistievieringen in Stokrooie (juli-augustus)

Ze is een nieuw schema voor Eucharistievieringen gedurende de maanden juli en augustus 2020 in de Sint-Amanduskerk te Stokrooie.

Juli (om19 uur)
04/07   Gebedsdienst

11/07   Eucharistieviering

18/07   Gebedsdienst

25/07   Eucharistieviering

 

Augustus (om 19 uur)

01/08   Gebedsdienst

08/08   Eucharistieviering

15/08   Gebedsdienst
            Géén openluchtmis kapel Hamelheide wegens corona.

22/08   Eucharistieviering

29/08   Gebedsdienst


Vanaf 1 september verlaat pastoor Jan Philippe de pastorale eenheid “St. Franciscus” Kuringen. Hij wordt benoemd als Deken in de pastorale eenheid “de goede herder” in Pelt.

 

Onze pastoor Gerard Janssen (foto) wordt benoemd in de 2 pastorale eenheden, “St.Elisabeth” (Hasselt-West) en “St. Franciscus” Kuringen. Vanaf september wordt opnieuw bekeken voor een haalbaar schema voor de weekendvieringen in de 2 pastorale eenheden. In de hoofdkerk van Kermt is elke zondag om 09u30 een Eucharistieviering.  

Tekst en foto: Theo Vallons

Vanaf 8 juni terug misvieringen in Stokrooie

Stilaan zijn de winkels terug open gegaan, de horeca is gevolgd vanaf 8 juni. De curve van de corona besmettingen daalt dan wel sterk, we moeten nog altijd voorzichtig zijn. 

In overleg met de Nationale Veiligheidsraad werd beslist dat in de kerken na maanden lockdown terug misvieringen mogen plaatsvinden.

 

Ook in Stokrooie wordt dit het geval vanaf zaterdag 13 juni. De parochies van Hasselt-West zijn gestart met de praktische voorbereiding. In een brief van de Bisschop aan alle parochies werden verschillende toepassingen uitgewerkt om de misviering in de toekomst veilig laten te verlopen.  

 Zo worden er rijen stoelen verwijderd om de veilige afstanden te verkrijgen. Er worden ook affiches opgehangen bij het binnen- en buitengaan van de kerk waar de mensen zich dienen aan te houden.

Niet toegelaten zijn het uitdelen van zangboekjes of tekstblaadjes. De wijwatervaten mogen voorlopig niet meer worden gebruikt en het sanitair wordt volledig afgesloten. Ook tijdens de vredeswens is elkaar een handdruk geven niet langer toegestaan.  

De persoon die de communie uitdeelt wast zijn handen vooraf met handgel en draagt een mondmasker. Tijdens de communie zal een veilige afstand dienen te worden gehouden en ook een vaste looprichting voor in- en uitgang.

 

Hopelijk zien we elkaar binnenkort terug in onze kerk, maar dan wél op veilige afstand.

 

Tijdstip misviering Stokrooie
Misvieringen in Stokrooie zijn er elke zaterdagavond om 19 uur.

 

Tekst en foto: Theo Vallons         

 

Stokrooie viert Sint-Amandus en zamelt kleding in

Op zaterdag 8 februari om 19u is er een viering van onze patroonheilige Sint-Amandus in de kerk van Stokrooie.

Tijdens de misviering wordt er een collecte gehouden voor pater Hugo Vangeel die in Brusselse noordwijk woont. Hij zet zich in voor de daklozen in zijn regio.


Dekens en warme kledij zijn nog altijd welkom. Je kunt ze bezorgen bij Marie-Jeanne Vanvoorden in Stokrooie of bij Hilde Vangeel in Tuilt (tel 011 251431). Alles komt rechtstreeks bij pater Hugo Vangeel in de Brusselse Noordwijk. 

Tekst en foto's: Theo Vallons

Pater Hugo Vangeel (midden)
Pater Hugo Vangeel (midden)

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie